Αλ. Τσίπρας: Αμφίπλευρο άνοιγμα Αριστερά και Δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ

Αμφίπλευρο άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, επιχείρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ζήτησε από τους πολίτες η «κάλπη να δώσει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς με ισχυρή λαϊκή στήριξη για να αποτραπεί η κοινωνική λεηλασία και να προστατευτεί το κοινωνικό κράτος.»

«Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χώριζαν χθες» τόνισε, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Δεξιάς. «Ποιος ωφελείται σήμερα από τη διαίρεση της Αριστεράς; Το κομματικό κατεστημένο και η διαπλοκή» είπε απευθυνόμενος στους κομμουνιστές.

O κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ακύρωση του μνημονίου, και μονομερή καταγγελία της σύμβασης, ενώ τάχθηκε κατά των κέντρων φιλοξενίας, χαρακτηρίζοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, των φραχτών και των συρματοπλεγμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το «καταρρέον πολιτικό σύστημα και η εγχώρια διαπλοκή συντονίζουν τις δυνάμεις τους για να μην γίνει το όνειρο για το λαό πραγματικότητα». «Τρομοκρατούνται από την εναλλακτική μας προοπτική και το στόχο μας να απαλλάξουμε το λαό από τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας» ανέφερε.

Εξαπέλυσε δε, δριμεία επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι θέλουν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. «Το μνημόνιο 2 είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα τους. Περιλαμβάνει 50.000 απολύσεις έως το 2014 στο δημόσιο, νέα μείωση σε μισθο0ύς και συντάξεις, μείωση στο εφάπαξ κατά 30% μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, νέα μέτρα λιτότητα 11 δισ. ευρώ, αύξηση τιμής του πετρελαίου θέρμανσης» τόνισε.
Πηγή: skai.gr