Οι κινήσεις των φιλελευθέρων

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν να βρεθεί ένα ηγετικό πρόσωπο που θα μπορούσε να συστεγάσει όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του φιλελεύθερου χώρου, όλα δείχνουν ότι τόσο ο Στ. Μάνος, όσο και η Ντ. Μπακογιάννη θα διεκδικήσουν κατά μόνας τις ψήφους στις επερχόμενες εκλογές.

Μόνη θα πρωτοδοκιμαστεί και η γνωστή πια κίνηση Πολιτών Δημιουργία Ξανά, την οποία αμφότεροι οι πρώην υπουργοί επιχείρησαν να προσεγγίσουν, αλλά εισέπραξαν την άρνηση του επικεφαλής της Φ. Τζήμερου, ο οποίος αντέτεινε ότι «το σύστημα δεν μπορεί να χτυπηθεί με παρόντες του παλιούς του στυλοβάτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το άδοξο τέλος μίας πιθανής συνεργασίας όλων των σχηματισμών του χώρου έμελλε – ίσως και άθελά του – να δώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, καθώς μία έμμεση βολιδοσκόπηση που του έγινε, δεν είχε το αποτέλεσμα που επεδίωξαν οι εμπνευστές της σχετικής πρωτοβουλίας.

Έτσι, όταν έγινε γνωστό ότι όλοι θα κατέλθουν μόνοι, μειώθηκαν και οι όποιες πιθανότητες υπήρχαν στον εν λόγω χώρο να «στρατευθούν» κάποια γνωστά πρόσωπα του δημόσιου πολιτικού βίου που μετείχαν τον τελευταίο καιρό σε μεμονωμένες πρωτοβουλίες.

Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Μάνος προϊδέασε για πρόσωπα – εκπλήξεις στους συνδυασμούς του, χωρίς ωστόσο να κρύβει την απογοήτευσή του, καθώς, όπως είπε, «απ΄όλες αυτές τις υγιείς, κατά τα άλλα, κινήσεις έλειπε το δια ταύτα, με την έννοια ότι κανένας εκ των πρωταγωνιστών τους δεν έδειξε προθυμία να δοκιμαστεί στις κάλπες».

Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στη Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς με την Ντόρα Μπακογιάννη θα εκτεθούν όλοι οι πρώην βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονται κοντά της δηλαδή μεταξύ άλλων οι Γ. Οικονόμου, Γ. Κοντογιάννης, και Δ. Ζαφειριάδης που θα δοκιμαστούν στη Β’ Αθήνας, οι Λ. Αυγενάκης, Χρ. Μαρκογιαννάκης και Γ. Αρχοντάκης στην Κρήτη, ενώ η ίδια μάλλον θα προτιμήσει την Α’ Αθήνας.
Πηγή: skai.gr