Κουτρουμάνης: Το φαγοπότι στα ασφαλιστικά ταμεία τέλειωσε

Το φαγοπότι και το πάρτι στα ασφαλιστικά ταμεία τέλειωσε, διεμήνυσε από την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
 
Ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής και με αφορμή τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας, ο Υπουργός τόνισε ότι αυτά που αποκαλύφθηκαν είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς μηνών και όπως όλα δείχνουν αυτή η απάτη δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα «το φαγοπότι έχει τελειώσει, το πάρτι έχει τελειώσει. Απλά δεν έχουμε πετύχει το στόχο στο 100% αλλά στο 75% και όλες οι απώλειες στο διάτρητο σύστημα θα έχουν καλυφθεί μέσα στο χρόνο με τις δράσεις που έχουμε αναλάβει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουομάνης.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος αποκάλυψε ότι τα στοιχεία που θα προκύψουν το άμεσως επόμενο διάστημα θα είναι συνταρακτικά «τα στοιχεία που θα προκύψουν στο άμεσο διάστημα και πιστεύω θα είναι συνταρακτικά, είναι ότι αυτή τη στιγμή ξέρουμε πού μας κλέβουνε στο ΙΚΑ, το μόνο που απομένει είναι να εντοπίσουμε το χρόνο και το όνομα» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε ότι από την ώρα που υιοθετήθηκε η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στα ΝΠΔΔ, νοσοκομεία κτλ και θέλει κάποιος να ελέγξει , είναι πολύ απλό να συλλέξει στοιχεία. Είπε μάλιστα ότι τα στοιχεία που συλλέγονται δείχνουν ακριβώς και το σημείο και τη λειτουργία και την περίοδο απάτης. «Το μόνο που δεν σου λένε είναι το πρόσωπο» κατέληξε.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου