Σόιμπλε: Ουδέν σχόλιον για καθυστέρηση της β' σύμβασης

Ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών αρνήθηκε την Τετάρτη να σχολιάσει δημοσιεύματα περί καθυστέρησης στη έγκριση του δεύτερου προγράμματος για την Ελλάδα σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones

«Εφόσον οι Έλληνες είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, η Γερμανία θα κάνει το παν για τους υποστηρίξει» αρκέστηκε να δηλώσει ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μάρτιν Κότχαους, σύμφωνα με το γερμανικό Dow Jones.

Σύμφωνα με τη JP Morgan κάποιες χώρες της ευρωζώνης φαίνεται να εξετάζουν θετικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, και κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση.

Η καγκελαρία πάντως αντέκρουσε κατηγορηματικά τις εικοτολογίες που τη θέλουν να θεωρεί αναπότρεπτη και αποδεκτή ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. «Μπορώ να πω με σαφήνεια εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης ότι αυτές οι φήμες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Γερμανία, πρόσθεσε εργάζεται με τους ευρωπαίους εταίρους της προκειμένου να βρει έναν βατό δρόμο προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την κρίση. «Αυτό είναι το πνεύμα και το νόημα του δευτέρου προγράμματος στήριξης. Αυτό είναι το πνεύμα της απομείωσης του χρέους με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, για την οποία διεξάγονται διαπραγματεύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, σκεπτικισμός και επιφυλάξεις εκφράζονται -χαμηλόφωνα μέχρι στιγμής- από κύκλους του ΔΝΤ για το αν τελικά ο στόχος του 120% δημόσιο χρέος για την Ελλάδα έως το 2020 είναι ρεαλιστικός και για το κατά πόσον το ποσοστό αυτό εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του.
Πηγή: skai.gr