Σχόλια βουλευτών μετά την υπερψήφιση του νέου μνημονίου

Αν δεν ψηφίζαμε ναι στη νέα δανειακή σύμβαση, την επόμενη μέρα ο πανικός και η παραλυσία θα είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο που τα χθεσινά επεισόδια θα ήταν καθημερινά, εκτίμησε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου. Παράλληλα, σημείωσε ότι με τη χθεσινή υπερψήφιση, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν κερδίσει χρόνο για ανασυνταχθούν.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι αντί για το πρώτο μνημόνιο υπήρχε λύση, αλλά τώρα φτάσαμε στο αναπόφευκτο.

Σημείωσε ότι χθες η Ελλάδα κρατήθηκε όρθια, χωρίς αυτό από μόνο του να σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα.

Εξηγώντας για το δίκαιο που διέπει τη δανειακή σύμβαση, είπε ότι όλες τις διεθνείς συμβάσεις τις διέπει το αγγλικό δίκαιο, αλλά αν χρειαστεί «να πάμε στα άκρα», ο αναγκαστικός νόμος διέπεται από το ελληνικό δίκαιο, άρα δεν κινδυνεύει η δημόσια περιουσία.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι οι κουκουλοφόροι σκέπασαν με τις φωτιές και τις λεηλασίες τα άγρια μέτρα που ψήφισε η Βουλή. Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση Παπαδήμου να επαναφέρει το νόμος της απλής αναλογικής και να μπει η χώρα υποχρεωτικά στις κυβερνήσεις συνεργασίας, τι οποίες όμως θα επιλέγει ο λαός και όχι το παρασκήνιο. Ακόμα, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από τις δυνάμεις της Αριστεράς και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, την κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θεόδωρος Μαργαρίτης επεσήμανε ότι στην πρόοδο του τόπου μπορεί να συμβάλει ο μετρημένος πολιτικός λόγος και η συνετή πολιτική αντιπαράθεση, αλλιώς δεν υπάρχει μέλλον. Είπε ακόμα ότι η αγωνία της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να μην μείνει στην απέναντι πλευρά, αλλά να οικοδομήσει ρεαλιστικές λύσεις.
Πηγή: skai.gr