Μία έκκληση και μία προειδοποίηση από τον Α. Σαμαρά

Έκκληση για την υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης για το καλό της χώρας, και προειδοποίηση σε όσους αψηφίσουν την κομματική πειθαρχία απηύθυνε στους βουλευτές του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή.

«Δεν σας ζητώ να υπερψηφίσετε την λάθος συνταγή αλλά να απομακρυνθούμε από το χείλος του γκρεμού (...) Πρέπει ν' αποφύγουμε το άλμα στο γκρεμό από το χείλος του γκρεμού που μας οδήγησαν» ανέφερε στους βουλευτές της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.

«Αν κάνουμε το άλμα στο κενό, τότε πάμε άμεσα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» προειδοποίησε, ενώ σημείωσε ότι «από τον λαό εκλέχτηκα, αυτόν οφείλω να υπερασπισθώ πάνω απ' όλα».

«Για κάποιους που θα επιμείνουν, να ξέρετε θα χωρίσουν οι δρόμοι μας» προειδοποίησε, κάνοντας νύξη για διαγραφές ακόμη και από το κόμμα κι όχι απλά από την ΚΟ.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην απόφασή του να στηρίξει το νέο μνημόνιο. «Έχουν αλλάξει τα δεδομένα τώρα η χώρα βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα, τώρα το χρέος είναι μη βιώσιμο, τώρα αμφισβητείται ευθέως η παραμονή μας στην ευρωζώνη», τόνισε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι «παρέλαβε ένα πρόβλημα ελλείμματος και το έκανε πρόβλημα δανεισμού».
Πηγή: skai.gr