Σόιμπλε: Δεν θέλουμε να βασανίσουμε τον ελληνικό λαό

Προαπαιτούμενο για τη νέα δανειακή σύμβαση είναι η δέσμευση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και η ψήφιση των απαιτούμενων μέτρων τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο RTL.

«Εμείς δεν θέλουμε να βασανίσουμε τον ελληνικό λαό με μέτρα λιτότητας (...). Πρόκειται για προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία σωστή οικονομική ανάπτυξη ώστε να μπορέσει κάποτε η χώρα να διαχειριστεί τα χρέη της. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ρίχνουμε δισεκατομμύρια σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή δεν εγκρίνει το πακέτο μέτρων, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη βοήθεια» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τον γερμανό ΥΠΟΙΚ
οι χώρες της Ευρωζώνης δεν είναι δυνατόν να αναλάβουν τόσο υψηλές υποχρεώσεις εις βάρος των φορολογουμένων τους, όταν δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

«Δεν ζητάμε κάτι υπερβολικό. Σε Πορτογαλία και Ιρλανδία προέβησαν σε ανάλογα μέτρα για τη δημοσιονομική τους εξυγίανση» σημείωσε.

Νωρίτερα, μιλώντας σε γερμανούς βουλευτές, ο Σόιμπλε τόνισε ότι η Ελλάδα δεν επιτυγχάνει τους στόχους για τη μείωση του δημοσίου χρέους σε βιώσιμα επίπεδα. Όπως δήλωσε στο Reuters βουλευτής του συντηρητικού κόμματος, «ο Σόιμπλε είπε ότι με τα υφιστάμενα σχέδια η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020».

Νέο πακέτο βοήθειας
προς την Πορτογαλία υπαινίχθηκε στο μεταξύ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε προσωπική συζήτηση με τον πορτογάλο ομόλογό του στο Eurorgroup.

Πηγή: skai.gr