Κλείσιμο

Παραίτηση Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου από την κυβέρνηση

Την παραίτησή της από αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών υπέβαλε στον πρωθυπουργό η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Προηγήθηκαν οι παραιτήσεις του Γ. Κουτσούκου και των υπουργών του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη, Α. Γεωργιάδη και Α. Ροντούλη, ενώ λίγο μετά τις 6μμ. ανακοινώθηκε και επισήμως και η παραίτηση του Γ. Γεωργίου.

«Δεν μπορώ να συνυπογράψω τα μέτρα που καταλύουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα εργασιακά δικαιώματα», δήλωσε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου διαφωνούσε έντονα με τα νέα μέτρα. Για το Σάββατο στις 10 π.μ. μετατέθηκε, εντωμεταξύ, η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSΙ.

"Είναι εύλογο ότι θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι υπουργοί του δεν θα μείνουν στην κυβέρνηση από τη στιγμή που ο ΛΑΟΣ δεν στηρίζει τη συμφωνία για τη βοήθεια" δήλωνε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής για την απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη το ΛΑΟΣ να μην υπερψηφίσει τα νέα μέτρα.

Πηγή: skai.gr