Πυρετός συσκέψεων στο παρά πέντε της συμφωνίας

Συνάντηση με την τρόικα είχαν νωρίς το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας για την εξεύρεση επιπλέον μέτρων ύψους 600 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό πακέτο των 3,3 δισ. για το 2012. Στις 6 και μισή ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Τσάρλς Νταλάρα, ενώ μετά τις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα το νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswire, η Ελλάδα θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της νέας δανειακής σύμβασης μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το ίδιο πρακτορείο αναφέρει ότι έως την Πέμπτη η Άνγκελα Μέρκελ αναμένει την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα. 

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Σόιμπλε δήλωσε ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν τη Πέμπτη το απόγευμα για να συζητήσουν το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

Συνεχείς είναι στο μεταξύ οι διαβουλεύσεις και στη Συγγρού, ενόψει της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας και του οικονομικού επιτελείου της Ν.Δ. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τόνισαν ότι παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται, στόχος του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας να δώσουν μια πραγματική ανάσα στη χώρα, να οδηγήσουν σε ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, εντελώς διαφορετικό από αυτό που υιοθετήθηκε με το πρώτο Μνημόνιο που υπεγράφη στις αρχές Μαΐου 2010. Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά «σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να μην οδηγήσουν σε περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης».
Πηγή: skai.gr