Μ. Παπαϊωάννου: Το ΛΑΟΣ παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης

Για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κατηγόρησε το ΛΑΟΣ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή αναφορικά με την υπόθεση Βατοπεδίου.

«Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ζητούν την παραίτηση Πεταλωτή, αυτοί παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης» τόνισε. «Είναι πρωτάκουστα πράγματα επειδή κάποτε είχε ασχοληθεί ως βουλευτής με την υπόθεση ο κ. Πεταλωτής να πρέπει να παραιτηθεί από υφυπουργός» πρόσθεσε.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν έχει παρέμβει ούτε πρόκειται να παρέμβει ποτέ στη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. «Κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με τις κακές πρακτικές του παρελθόντος με παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη» σημείωσε.

Για το Βατοπέδι ανέφερε ότι κατά πολλούς είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο απ’ όλα, και εξαιτίας του παραιτήθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή υποστήριξε ο κ. Παπαϊωάννου. Διευκρίνισε όμως ότι δεν γνωρίζει ούτε τα ονόματα των εφετώ που έβγαλαν τη συγκεκριμένη απόφαση για τον Εφραίμ, ούτε τον φάκελο της υπόθεσης

«Χρειάζονται νέες τομές και αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Πρέπει να τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος» παρατήρησε για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ποινική δίωξη για κανένα πολιτικό πρόσωπο στην υπόθεση.

Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους ατζέντα, ενώ δήλωσε ότι «πρέπει να κρατήσουμε τη χώρα ζωντανή για να δώσουμε μια άλλη ελπίδα και όραμα με βάση το κεκτημένο της κυβέρνησης Παπανδρέου».

Αρνήθηκε να τοποθετηθεί σε σχέση με τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος, ενώ αναγνώρισε το δικαίωμα κορυφαίων στελεχών να θέτουν θέμα διαδοχής, δηλώνοντας όμως ότι διαφωνεί μαζί τους.

"Ο υπουργός Δικαιοσύνης ας πιστεύει ό,τι θέλει" απάντησε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας