Κυβερνητικοί τριγμοί από τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ – Μήνυμα Παπαδήμου

Μηνύματα προς όλους τους υπουργούς που θα εμπλακούν με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, και δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή ξεκαθάρισε πως όλοι οι υπουργοί αξιολογούνται και κρίνονται και πως όλοι θα πρέπει να είναι αφοσιωμένοι 100% στο κυβερνητικό έργο.

«Δεν υπάρχει περιθώριο υπουργών μερικής απασχόλησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής, ενώ αναφερόμενος στη θητεία της κυβέρνησης απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του έργου της, επισημαίνοντας ότι «ο πρωθυπουργός «δεν είναι όμηρος κανενός και η κυβέρνηση θα προχωρήσει με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις που ψηφίσαν τα τρία κόμματα».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τοποθέτησε χρονικά τις εκλογές την άνοιξη. Συμφώνησε με αυτό που είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς, ότι δηλαδή «δεν πρέπει να κοιμούνται με το ημερολόγιο αγκαλιά», ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση Παπαδήμου ειδικού χρόνου και σκοπού. Με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Υγείας, Πέτρος Ευθυμίου και Πάνος Μπεγλίτης επεσήμαναν στο ΣΚΑΪ ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να διαρκέσει όσο χρειάζεται», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου.

«Για την αναγκαιότητα παράτασης της θητείας της κυβέρνησης πρέπει να τοποθετηθεί ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ.

Ο Αλέξης Τρίπρας εκτίμησε ότι θα πάμε πολύ γρήγορα σε εκλογές, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον πρωθυπουργό να διώξει όλου τους υποψηφίους για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, όλοι περιμένουν τη συνεδρίαση του Π.Σ του ΠΑΣΟΚ στα μέσα της εβδομάδας όπου αναμένεται ο Γιώργος Παπανδρέου να ανοίξει τα χαρτιά του και για το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων και για το αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος. Στη συνεδρίαση του Π.Σ, εκτός από τα μέλη του, θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Πηγή: skai.gr