Κλείσιμο

Όλι Ρεν: Λυπάμαι για τη στάση της Βρετανίας

Τη λύπη του για τη στάση που κράτησε ο Ντέιβιντ Κάμερον, και το βέτο που άσκησε στο δημοσιονομικό σύμφωνο που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας εξέφρασε ο Ολι Ρεν.

«Λυπάμαι πάρα πολύ που το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν πρόθυμο να υιοθετήσει το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο, η Βρετανία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο και όχι στο περιθώριο της Ευρώπης» δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν εάν η κίνηση αυτή είχε ως στόχο να εμποδίσει την εποπτεία των τραπεζιτών και των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων του Σίτι, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. «Πρέπει όλοι να πάρουμε το μάθημά μας από την τρέχουσα κρίση και να συμβάλουμε στην επίλυσή της και αυτό αφορά και τον χρηματοπιστωτικό τομέα», ανέφερε.

Παρουσιαζοντας σήμερα στις Βρυξέλλες το πακέτο των έξι νομοθετικών ρυθμίσεων, για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν, ανακοίνωσε ότι τίθεται σε εφαρμογή από αύριο, 13 Δεκεμβρίου.

«Από αύριο όλες οι χώρες που βρίσκονται στη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, καλούνται να συμμορφωθούν με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να διορθώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα», υπογράμμισε ο Όλι Ρεν, προειδοποιώντας ότι για τις χώρες της ευρωζώνης, προβλέπονται οικονομικές κυρώσεις, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πακέτο των έξι νομοθετικών ρυθμίσεων για την οικονομική διακυβέρνηση, σε συνδυασμό με το δημοσιονομικό σύμφωνο, που υιοθετήθηκε από τις 26 χώρες της ΕΕ, έχει στόχο να αποτραπούν μελλοντικές οικονομικές κρίσεις στην ΕΕ.

Πηγή: skai.gr