Ικανοποίηση Παπαδήμου για την επιστολή Σαμαρά

Ικανοποιημένος για την επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προς τους επικεφαλής της ΕΕ, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη.

Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι η οριστική αξιολόγηση της επιστολής θα γίνει την Τρίτη στο Eurogroup, εκτιμώντας ότι θα είναι θετική.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων και έως το τέλος του χρόνου θα συζητηθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Επίσης, το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συνεχίσει τις προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens, που είχε ξεκινήσει ο Χάρης Παμπούκης. Εκτιμάται ότι το όφελος για τη χώρα θα είναι 250 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την ενέργεια Σαμαρά θα στείλουν επιστολές και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Την προσεχή Τετάρτη εξάλλου θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του κ. Παπαδήμου και στην οποία θα μετέχουν όλοι οι υπουργοί.

Ικανοποιημένος
από την εξέλιξη με τις επιστολές, οι οποίες – όπως όλα δείχνουν – φαίνεται να ξεμπλοκάρουν την 6η δόση, εμφανίζεται και ο Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολίασε ότι «κανείς δεν μπορεί να χρεώσει στον κ. Σαμαρά ότι υποχώρησε, γιατί πολύ απλά στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις του».
Πηγή: skai.gr