Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία του πρωθυπουργού

Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί, τόνισε από το βήμα της Βουλής η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε «αν κατάλαβα καλά προτείνετε κυβέρνηση ενός και δύο χρόνων. Έχετε ανάγκη από κυβέρνηση συνεργασίας γιατί πρόκειται να πάρετε τα αγριότερα μέτρα χειρότερα από αυτά που πήρατε μέχρι τώρα. Δικαίωμα σας, όμως πρέπει μπει τέρμα στον εκβιασμό ότι αυτές οι θυσίες γίνονται για την 6η και 7η δόση».

Ηρωική χαρακτήρισε την κίνηση των βουλευτών που σηκώθηκαν και στήριξαν τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, προσθέτοντας ότι «είναι όμως δυσάρεστο να βλέπω ανθρώπους οι οποίοι ευεργετήθηκαν τα μάλλα να βρίσκονται εναντίον εκείνων που τους ευεργέτησαν. Αν η αχαριστία ήταν αδίκημα, δεν θα ήταν σε αυτά τα έδρανα».

Παράλληλα, είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε αυτό που έλεγε ο κ. Καρατζαφέρης επί 18 μήνες μονότονα σε κάθε συνέντευξη και ομιλία, το βάρος δεν μπορεί να το σηκώσει ένα κόμμα. «Έπρεπε να περάσουν 18 μήνες μιας καταστροφική πολιτικής για να δεχτεί εθελοντικά να αποχωρήσει, γιατί δεν εισακούστηκε αυτή η πρόταση».

Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε έκκληση «στον πατριωτισμό των συναδέλφων από τη ΝΔ... Πρέπει να σώσουμε την πατρίδα» και έκανε έκκληση προς όλους να αναλάβουν τα βάρη έστω και αν δεν τους ανήκουν. Είπε ακόμα ότι η χώρα χρειάζεται έναν γερό πρωθυπουργό και όχι πρωθυπουργό μαριονέτα, λέγοντας «όχι» σε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών.

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για μία άλλη κυβέρνηση, όχι για τη δική του, για μία κυβέρνηση που δεν υπάρχει, που προφανώς δεν θα ηγείται ο ίδιος, που δεν ξέρουμε ούτε ποιοι θα την απαρτίζουν ούτε το χρονικό της ορίζοντα, όμως ξέουμε τι σκοπεύει να κάνει. Θα έχει σαν στόχο να συνεχίσει τις ίδιες ανάλγητες και αντικοινωνικές πολιτικές», εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως και να την πείτε αυτή την κυβέρνηση, είτε οικουμενική, μεταβατική, εκτάκτου ανάγκης, εθνικής ενότητας, θα είναι μια κυβέρνηση που θα στερείται λαϊκής νομιμοποίησης» προσέθεσε.
Παράλληλα, είπε στην κυβέρνηση να σταματήσει να αναπαράγει πλαστούς εκβιασμούς, καθώς δεν υπάρχει νομική φόρμουλα παραπομπής μίας χώρας από την ευρωζώνη.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφή. Η δημοκρατία δεν είναι καταστροφή».
Πηγή: skai.gr