Κλείσιμο

Βάσω Παπανδρέου: Περίμενα την παραίτηση της κυβέρνησης

Περίμενα την παραίτηση της κυβέρνησης, λυπάμαι για την παράταξη, λυπάμαι για τη χώρα είπε στην ομιλία της η Βάσω Παπανδρέου.

Απευθυνόμενη στον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε «είστε εκτός τόπου και χρόνου, τα όσα συνέβησαν στις Κάννες ήταν θλιβερά και δεν σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων».

Επανέλαβε δε το αίτημα για σύγκληση του συμβουλίου πολικών αρχηγών, για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Φαίνεται - τόνισε - ότι έχουμε άγνοια τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία.

Στο μεταξύ, ένταση δημιουργήθηκε στην ΚΟ όταν μετά από πρόταση του Απόστολου Κακλαμάνη διακόπηκε η συνεδρίαση.

Το λόγο πήρε ο Δημήτρης Λιτζέρης και ζήτησε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης καθώς όπως είπε χθες βιώσαμε ότι μας δείχνουν το δρόμο εξόδου από την ευρωζώνη.

Στο τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για συναίνεση και κυβέρνηση εθνικής ευθύνης.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός απάντησε ότι οι συζητήσεις με τη ΝΔ πρέπει να ξεκινήσουν, τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά μία κυβέρνηση με ευρύτερους ορίζοντες είναι κάτι που θέλουμε».

Κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα πρότεινε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και συνεχάρη τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συναίνεση.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν τελειώνει εδώ σήμερα», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, παρατηρώντας ότι «το δημοψήφισμα θα ήταν δυστύχημα».

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου