Κλείσιμο

Μέρκελ & Σαρκοζί: Αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας

Αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το σχέδιο σωτήριας της Ελλάδας δήλωσαν νωρίτερα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου ότι θα διοργανωθεί δημοψήφισμα στη χώρα για τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί δημιούργησε κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με την εφαρμογή του σχεδίου.

Σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο πρόεδρος της Γαλλίας και η γερμανίδα καγκελάριος ευχήθηκαν να υπάρξει «ταχεία» υιοθέτηση ενός «οδικού χάρτη» για να διασφαλιστεί η εφαρμογή του σχεδίου.

Μάλιστα οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν συνομιλίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ για το θέμα της Ελλάδας, αύριο, στο περιθώριο του G20 στις Κάννες όπου θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας μεταξύ των Μέρκελ, Σαρκοζί, Ρομπεϊ, Μπαρόζο, Γιουνκερ και Λαγκαρντ.

Σαρκοζί: «Μονόδρομος η συμφωνία των Βρυξελλών»


Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο Νικολά Σαρκοζί μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε ότι το σχέδιο διάσωσης στο οποίο συμφώνησαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες είναι η μόνη επιλογή για την επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας. «Το σχέδιο, τόνισε ο κ. Σαρκοζί μετά την ολοκλήρωση του υποργικού συμβουλίου, είναι ο μοναδικός τρόπος επίλυσης της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

«Η εξαγγελία του δημοψηφίσματος εξέπληξε την Ευρώπη», πρόσθεσε. «Η απόφαση να δοθεί στους πολίτες η επιλογή να εκφραστούν είναι νόμιμη, αλλά η αλληλεγγύη όλων των χωρών της Ευρωζώνης δεν θα αξίζει τίποτα εκτός αν δεν συμφωνήσουν όλοι να καταβάλουν τις απαραίτητες προσπάθειες».


Πηγή: skai.gr