Σαμαράς: Η ΝΔ αποφασισμένη να αποτρέψει τους πειραματισμούς

Έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μη μπει η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας σε περιπέτειες εμφανίστηκε την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Kάρολο Παπούλια μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου.

«Ο κ. Παπανδρέου έβαλε ένα δίλημμα διχαστικό, ένα δίλημμα εκβιαστικό και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας και τη θέση μας στην Ευρώπη. Εξήγησα ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία τους πειραματισμούς. Αυτή τη στιγμή οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσε ο κ. Σαμαράς εντείνοντας τα σενάρια που τον θέλουν να προτίθεται να παραιτήσει σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές.

«Σ΄αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχω την ιστορική ευθύνη, με κάθε τρόπο, να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας μας να μην μπει σε περιπέτειες», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια τα οποία υπάρχουν, τουλάχιστον εμάς, να μην μας βρουν συνεργούς», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Αποφάσεις εντός τριημέρου στη ΝΔ
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς «ως υπεύθυνος παράγοντας του πολιτεύματος, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, έχει ιστορική υποχρέωση να σταματήσει ένα δημοψήφισμα που είναι εκτός των ακραίων ορίων των κοινοβουλευτικών μας πραγμάτων».

Επιθυμία του προέδρου της ΝΔ είναι να υπάρξει διέξοδος από αυτό το χάος που μας οδηγεί η κυβέρνηση, οι αποφάσεις θα ληφθούν αυτό το τριήμερο επισήμανε.

«Ο πρωθυπουργός θέτει ως δίλημμα το δίλημμα των διλημμάτων ή εγώ ή το χάος» σημείωσε ο κ. Τζαβάρας, ενώ αποκάλεσε τον κ. Παπανδρέου ως «ον μεγαλύτερο απατεώνα που τον κατάλαβαν όλοι σε εσωτερικό και εξωτερικό» και «Γιωργάκη».
Πηγή: skai.gr