Εύη Χριστοφιλοπούλου: Υποκινούμενες οι καταλήψεις

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η καλύτερη κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού δήλωσε τη Δευτέρα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου ερωτηθείσα για το ζήτημα της εφεδρείας που αποφάσισε την Κυριακή το υπουργικό συμβούλιο.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι η εφεδρεία προβλέπεται και για τους εκπαιδευτικούς, αλλά σε επόμενη φάση. «Προτεραιότητα μας είναι η σωστή αξιοποίηση των εκπαιδευτικών, και μπορεί να υπάρξει παρότι κάποιοι συνδικαλιστές βάζουν εμπόδια» σημείωσε.

Όσον αφορά τις καταλήψεις, τις χαρακτήρισε υποκινούμενες, εξηγώντας ότι στα σχολεία οι καταληψίες είναι το πολύ 10 με 15 παιδιά. Όπως δήλωσε, οι επικεφαλής των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχουν από το νόμο τη δυνατότητα να ζητήσουν παρέμβαση της αστυνομίας.

«Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, είναι δημόσιος χώρος, μπορεί να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας αυτεπαγγέλτως» πρόσθεσε.

Η υφυπουργός εξήγησε ότι η κάθε σχολική μονάδα θα κάνει τον προγραμματισμό της με περικοπή Σαββατοκύριακων και αργιών για να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες, αλλά αν χρειαστεί, η εκπαιδευτική χρονιά θα επεκταθεί.
Πηγή: skai.gr