Επίθεση κατά της οικογένειας και του σπιτιού του κατήγγειλε ο Χρ. Παπουτσής

Επίθεση κατά της οικογένειας και του σπιτιού του κατήγγειλε στην Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Χρήστος Παπουτσής. Μιλώντας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής προειδοποίησε: «για όλους εκείνους τους ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς τους προειδοποιώ: μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου».

Αναφερόμενος γενικότερα στις επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες πολιτικά πρόσωπα, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν εντυπωσιάστηκε ούτε αποδέχτηκε ποτέ την ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία κανενός και δήλωσε «αισθάνομαι ότι είμαι κατήγορος και όχι κατηγορούμενος, εναντίον εκείνων που προκαλούν τη βία. Είμαι ενάντια σε αυτή από όπου και αν προέρχεται και η βία γεννά βία. Εκείνοι που θεωρούν ότι υπάρχει προοδευτική βία τους λέω ότι απλά ενισχύουν τη βία των κατασταλτικών μηχανισμών.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποστροφή του κ. Παπουτσή που αναρωτήθηκε «έχουν σκεφτεί τι θα γίνει αν εμείς ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μας;».

Τέλος κάλεσε τα κόμματα να απαντήσουν αν υιοθετούν τις πρακτικές του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολάτου, ο ίδιος διατείνεται ότι οργανώνει τις επιδρομές στα σπίτια των πολιτικών.

Σε καταδίκη των επιθέσεων προχώρησε και ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ εκφράζοντας παράλληλα τη συμπάθειά του προς την οικογένεια του κ. Παπουτσή ενώ σημείωσε ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας θα πρέπει να πάρει θέση, γιατί είναι πρωτοφανές φαινόμενο και υπάρχει κίνδυνος να πάρει απειλητικές διαστάσεις.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου