Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της Βουλής από τους «Αγανακτισμένους»

Αντιδράσεις από βουλευτές και αιχμές κατά των κομμάτων της αριστεράς από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, προκάλεσε ο προχθεσινός αποκλεισμός της Βουλής από τους «αγανακτισμένους» πυροδοτώντας έντονη αντιπαράθεση με το ΚΚΕ.

«Υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που προπηλακίζουν και πετούν πέτρες» είπε ο Υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει τη Βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς πρόσθεσε ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και δεν γίνεται άλλο αυτοί οι τραμπούκοι που είναι γνωστοί στη σύγχρονη ιστορία να στρέφονται τελικά εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας κατευθυνόμενοι.

Οι αιχμές του κ. Λοβέρδου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ και του Χαράλαμπου Χαραλάμπους ο οποίος αφού καταδίκασε με τη σειρά του τα γεγονότα χαρακτήρισε απαράδεκτα τα υπονοούμενα του Υπουργού Υγείας και ανταπέδωσε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με τον Γιώργο Πεταλωτή και τους μηχανισμούς τους, είναι αυτοί που υποθάλπουν τέτοια γεγονότα. «Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα επεισόδια αλλά και τα καταδικάζει απερίφραστα. Είναι απαράδεκτα τα υπονοούμενα, αν έχει στοιχεία ο Υπουργός να τα αναφέρει» κατέληξε ο κ. Χαραλάμπους.

Η ένταση πυροδοτήθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος αναρωτήθηκε αν η καταδίκη των γεγονότων αφορά και το ΠΑΜΕ, υπενθυμίζοντας παράλληλα αντι-συγκεντρώσεις που είχε οργανώσει το ΠΑΜΕ κατά του Υπουργού. «Είστε προβοκάτορας και αυτές είναι ασκήσεις πολιτικής προβοκάτορα» απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Αν όχι για καθοδήγηση αλλά για υπόθαλψη έκανε λόγο και ο Θανάσης Γιαννόπουλος από την ΝΔ αφήνοντας αιχμές κατά συναδέρφων του βουλευτών και σημειώνοντας ότι «μια κατάσταση που κλιμακώνεται από διάφορες ομάδες που ξέρουμε πολιτικά που ανήκουν, θα πρέπει να καταλάβουν και οι συνάδερφοι ότι δεν πρέπει να πατρονάρουν. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος υποστήριξε ότι εκτός από αγανακτισμένους πολίτες υπάρχουν και αγανακτισμένοι πολιτικοί, κατηγορώντας ευθέως κοινοβουλευτικό κόμμα ότι θέλει την αναρχία και προσφέρει κομματικό μανδύα σε κινήσεις όπως την προχθεσινή κατά της Βουλής.

Την καταδίκη τους για το γεγονός εξέφρασαν η Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο Θανάσης Λεβέντης από τη Δημοκρατική Αριστερά.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου