Πεταλωτής: Θέμα ωρών να «κλείσει» το Μεσοπρόθεσμο

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να «κλείσει» το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι εξετάζονται ακόμη τεχνικά ζητήματα.

«Μας προβληματίζει, αυτή την ώρα, να κλείσουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να προχωρήσουμε στις γρήγορες αλλαγές που χρειάζονται ώστε η χώρα να αποκτήσει αναπτυξιακή τροχιά», τόνισε  ο εκπρόσωπος.

Ο Γ. Πεταλωτής πρόσθεσε πώς αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η διαδικασία έγκρισής του από τα κυβερνητικά όργανα και η ψήφισή του από τη Βουλή. Ο εκπρόσωπος δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία ενημέρωση για τα αναγραφέντα στο γερμανικό Τύπο περί αρνήσεως του ΔΝΤ να καταβάλει τη συμμετοχή του για την 5η δόση.

Στο μεταξύ, ο κ. Πεταλωτής ερωτηθείς για την πρόθεση του αρχηγού του ΛΑΟΣ σχετικά με εκλογές, δήλωσε πως «θέμα του κ. Καρατζαφέρη είναι τα βήματα που νομίζει για να αντιμετωπιστεί η κρίση». Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε με τον πρόεδρο της Βουλής και σημείωσε ότι δεν προβληματίζεται από πολιτικές κινήσεις των κομμάτων.

Τέλος ο Γιώργος Πεταλωτής καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη το βράδυ έξω από τη Βουλή, τονίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές αμαυρώνουν τις προσπάθειες όσων διαμαρτύρονται ειρηνικά.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν η λαϊκή αντίδραση οδηγεί σε εκλογές, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η λαϊκή εντολή δίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και εφαρμόζεται με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι χθες το βράδυ».

Όσο αφορά δε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των «αγανακτισμένων», ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι όλες οι κινήσεις πρέπει να είναι ενταγμένες μέσα στο πλαίσιο όπου λειτουργεί η Δημοκρατία και πρόσθεσε ότι όποιος την αμφισβητεί και έχει άλλη πρόταση να την πει δημόσια.
Πηγή: skai.gr