ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τσίπρας: Κάνει λόγο για «κυβέρνηση προθύμων» και αλλοίωση της λαϊκής εντολής

Για σενάρια εκτροπής και αλλοίωση της λαϊκής εντολής, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας το απόγευμα τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του, αναφερόμενος στις συζητήσεις για «κυβέρνηση προθύμων» και για νέο εκλογικό νόμο, ενώ απαντώντας και στο θέμα της λεγόμενης κυβέρνησης τεχνοκρατών είπε ότι «δεν φθάνει που παρέδωσαν την οικονομία στους τραπεζίτες, πάνε να παραδώσουν και την λαϊκή εντολή».

 
Για σενάρια εκτροπής και αλλοίωση της λαϊκής εντολής, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας το απόγευμα τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του, αναφερόμενος στις συζητήσεις για «κυβέρνηση προθύμων» και για νέο εκλογικό νόμο, ενώ απαντώντας και στο θέμα της λεγόμενης κυβέρνησης τεχνοκρατών είπε ότι «δεν φθάνει που παρέδωσαν την οικονομία στους τραπεζίτες, πάνε να παραδώσουν και την λαϊκή εντολή».

Τόσο στην χθεσινή ομιλία του, όσο και στην σημερινή, ο κ. Τσίπρας είχε ως κοινό παρανομαστή τη θέση του ότι η κυβέρνηση κινδυνολογεί συνεχώς, ψεύδεται και εκβιάζει τον λαό. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι άλλα έλεγε ο πρωθυπουργός και ο κ. Παπακωνσταντίνου στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και άλλα στη συνέχεια.

Ειδικότερα για τον πρωθυπουργό, είπε ότι είναι «ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός που δεν μπορεί και δεν θέλει να σηκώσει το ανάστημα και να διαπραγματευθεί» και το ίδιο ισχύει και για τον «αξιοθρήνητο κ. Παπακωνσταντίνου».

Με βάση τη θέση ότι η χώρα διέρχεται μείζονα πολιτική κρίση εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι χωρίς τη λαϊκή συναίνεση τίποτα δεν μπορεί να συμβεί και η σημερινή κυβέρνηση δεν διαθέτει τη λαϊκή συναίνεση.

Απαντώντας στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ο κ.Τσίπρας, σημείωσε:

1. Η κυβέρνηση των προθύμων στην οποία έχει αναφερθεί ο πρωθυπουργός, σημαίνει αλλοίωση της λαϊκής εντολής του 2009 και μπορεί να σηματοδοτήσει την απαρχή ανώμαλων παραθεσμικών εξελίξεων.
2. Η κυβέρνηση τεχνοκρατών για τον σχηματισμό της οποία πιέζουν τον κ. Παπανδρέου, θα σημάνει την παράδοση της λαϊκής εντολής στους τραπεζίτες, στους οποίους ήδη η κυβέρνηση έχει παραδώσει την οικονομία. Θα είναι μία κυβέρνηση στην οποία θα πάρουν μέρος οι συγγραφείς του Μνημονίου, τόνισε.
3. Η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που πρότεινε σήμερα με συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος προκειμένου να διευκολύνεται η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος, είναι ένα σενάριο εκτροπής, υπογράμμισε, αφού θα έχει ως στόχο να μείνουν εκτός πολιτικής σκηνής οι δυνάμεις της Αριστεράς και όσοι διαφωνούν με το Μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να μην «αποτολμήσει» κάτι τέτοιο, γιατί θα βρεθεί σε ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε την ανάγκη, οι δυνάμεις της Αριστεράς να αναζητήσουν όσα τους ενώνουν, ενώ σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στην κοινωνία για πλατύτερη συμμαχία, ανοιχτός στα νέα κινήματα, αλλά και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ .

Κείμενο Αριστερού Ρεύματος


Στη συνεδρίαση κατέθεσε κείμενο το Αριστερό Ρεύμα, η ισχυρότερη τάση του ΣΥΝ, το οποίο υπό τον τίτλο «δεν εκβιαζόμαστε, δεν πουλάμε, δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε», τάσσεται υπέρ της συνολικής διαγραφής του ελληνικού χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους και επαναδιαπραγμάτευση του υπολοίπου, προκειμένου στη συνέχεια η χώρα να ακολουθήσει μια νέα προοδευτική ανορθωτική πορεία.
Επίσης, το Αριστερό Ρεύμα προτείνει ευνοϊκές ρυθμίσεις του ιδιωτικού χρέους, που μπορεί να φθάνουν ως τη διαγραφή του, για τις πιο ευάλωτες και ασθενέστερες οικονομικά κατηγορίες. Εξάλλου, τo Aριστερό Ρεύμα στο κείμενό του αναφέρει ότι «οι αντινεοφιλελεύθεροι προοδευτικοί μετασχηματισμοί με σοσιαλιστικό ορίζοντα στη χώρα μας ή και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης, είναι ασυμβίβαστοι με το ευρώ, ως ενιαίο νόμισμα».

 
Βουλή: Αυτή θα είναι η νέα διάταξη των κομμάτων στην Ολομέλεια (pic+vid)
Ανάμεσα στα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης. Μετακομίζει στα μπροστινά κεντρικά έδρανα το...
16.07.2019, 20:21
Aντιπολίτευση και στον δρόμο και ψήφο σε Τασούλα προανήγγειλε o Τσίπρας
Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
16.07.2019, 19:28
Πρόσωπα εκπλήξεις στις Γενικές Γραμματείες των υπουργείων. Ποιοι είναι
Το Μαξίμου ανακοίνωσε 28 γενικούς και ειδικούς γραμματείς πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τον ιδιωτικό...
16.07.2019, 17:59
Βόζενμπεργκ: Γιατί δεν ψήφισα Παπαδημούλη για αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής
Η Ελίζα Βόζενμπεργκ μέσω Twitter διευκρίνισε ότι δεν ψήφισε τον Δημήτρη Παπαδημούλη ως αντιπροέδρου του...
16.07.2019, 17:48
Πολιτική κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο του Φλώρου από την φυλακή
Το κύριο πρόσωπο πίσω από το σκάνδαλο Energa έλαβε αναστολή ποινής.
16.07.2019, 16:01
Βούτσης: Θα αγωνίζομαι κι ως πρώην ΠτΒ στη Βουλή με την Αριστερά
Την τελευταία του συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πριν αποχωρήσει από το αξίωμα του Πρόεδρου...
16.07.2019, 14:27
Τσίπρας: Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ - Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου
Στη θέση του διευθυντή της ΚΟ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, με αναπληρωτή τον...
16.07.2019, 12:51
Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό - Η νίκη Μητσοτάκη ήττα του λαϊκισμού
«Χρειάζονται νόμιμες οδοί για να φτάνει στην Ευρώπη όποιος δικαιούται άσυλο με ασφαλή τρόπο», δηλώνει ο...
16.07.2019, 09:03
Γερμανόφωνος Τύπος: Τα χειρότερα πέρασαν, ο Μητσοτάκης θέλει περισσότερα
«Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός υπόσχεται την πολιτική αλλαγή» και «εμφανίζεται ως ο αντι-Τσίπρας, ως...
16.07.2019, 08:42
Με Σίσι και Γκουαϊδό συνομίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι και τον Χουάν...
15.07.2019, 19:04

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.