Κλείσιμο

Σφοδρή αντιπαράθεση για τη δημόσια περιουσία

«Άναψαν» τα αίματα στη Ολομέλεια της Βουλής για τη δημόσια περιουσία, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης για το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ., αλλά και τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τριμερούς, την περασμένη Παρασκευή.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι η τρόικα ξεπέρασε τα εσκαμμένα και τα όρια, γνωστοποιώντας ότι στο εξής δεν θα γίνονται συνεντεύξεις Τύπου μετά από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «ρεαλιστικό» το στόχο των 50 δισ. ευρώ και επιτέθηκε στη ΝΔ που – όπως είπε – «είχε ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας για να αντληθεί το ίδιο ποσό».

Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι ψεύδεται κατ’ επανάληψη.

Κάλεσε επίσης τον κ. Παπακωνσταντίνου να διευκρινίσει σε ποιο σημείο της αναφοράς του προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο αναφέρεται η πρόταση να μπει η αξιοποίηση της δημόσιας γης στο μνημόνιο. «Αν δεν απαντήσετε, επιβεβαιώνεται γιατί η ΝΔ ζητά να παραιτηθείτε», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο της ΝΔ να προσέλθει στον διάλογο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ενώ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «καμώνεται πως τσακώνεται με την τρόικα για πράγματα όμως, που είχε συζητήσει μαζί τους, είχε συναποφασίσει και υπογράψει».

Κάλεσμα Παπαρήγα σε αντίσταση

Κάθετα αντίθετη σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με το Σύλλογο Εργαζομένων στην τράπεζα.

Μάλιστα, εκτίμησε πως «υπάρχει άμεσος κίνδυνος μπροστά τώρα και στις καινούργιες εξελίξεις με την πώληση της δημόσια περιουσίας για να εισπράξουν τα 50 δισ., η Αγροτική Τράπεζα να είναι στη πρώτη γραμμή» και κάλεσε σε αντίσταση, αγώνας και αντεπίθεση.
Πηγή: skai.gr