Δεν αλλάζουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις πριν κριθεί η αποτελεσματικότητά τους στην πράξη, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή ειδήσεις που φέρουν την τρόικα να ζητά γενίκευση των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Όπως υποστήριξε εξάλλου, η κυβέρνηση προσπάθησε οι επιχειρησιακές συμβάσεις να έχουν μια τέτοια προσαρμογή ώστε να κατοχυρώνουν και τα εργασιακά δικαιώματα κατά το δυνατόν και ότι μοναδικό στόχο έχουν να μη χάνονται περαιτέρω θέσεις εργασίας.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η απορύθμιση στις εργασιακές σχέσεις δεν έγινε ούτε από την τρόικα ούτε από αυτή την κυβέρνηση και πως ο εργασιακός "μεσαίωνας" και η απορύθμιση υπήρχαν σε ένα άναρχο εργασιακό τοπίο, στο οποίο θα πρέπει να μπει τάξη.

Παράλληλα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων, ειδικά των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων και τόνισε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των οικονομικών και αναπτυξιακών στόχων που έχει θέσει, χωρίς να θιγούν οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση συζητάει ή θα συζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι αυτό που συζητείται είναι «στη βάση της ειλημμένης απόφασης για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ., στο πλαίσιο του μοντέλου της Ιρλανδίας».
Πηγή: skai.gr