"Οδυνηρό το εκλογικό αποτέλεσμα"

Οδυνηρό χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

Όπως είπε, "Σεβόμαστε όλοι την απόφαση του λαού και δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας ως αντιπολίτευση".

Παράλληλα, χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική εξέλιξη τη συμφωνία μεταξύ των συνυποψήφιων, για εκλογή προέδρου στην Ν.Δ από την βάση, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του και κάλεσε όλους, να στηρίξουν με όσες δυνάμεις έχουν, όποιον εκλεγεί.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι θα βρίσκεται "διαρκώς στις ίδιες επάλξεις, στην πρώτη γραμμή για τα δίκαια της πατρίδας", και τόνισε πως στην πολιτική του διαδρομή "υπέρτατος γνώμονας ήταν και είναι το εθνικό συμφέρον, το καλό της Ελλάδας, η αφοσίωση στους κοινούς σκοπούς".

"Ενότητα, συνοχή, αλληλεγγύη", ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο κ. Καραμανλής για να δώσει έμφαση στην πορεία της ΝΔ από εδώ και στο εξής.

Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη, ότι "αναλαμβάνω την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Ηγήθηκα προτάσσοντας την αξία της υπευθυνότητας. Λάθη έγιναν, λάθη έκανα και εγώ. Και ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της ήττας. Η μόνη ισχύς του ηγέτη είναι η εμπιστοσύνη του λαού. Στις εκλογές όμως, δεν επέλεξε να με εμπιστευθεί. Αισθάνομαι ότι έκανα το καθήκον μου. Έχει έλθει η ώρα, από τις αστείρευτες δυνάμεις της παράταξης, να αναδειχθεί ο επόμενος πρόεδρος. Θα σταθείτε και θα σταθούμε όλοι δίπλα του την επόμενη μέρα της εκλογής του".
Πηγή: skai.gr