Αυλαία της προεκλογικής περιόδου

Πέφτει την Παρασκευή η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας με τα επιτελεία των κομμάτων να ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις και ομιλίες των αρχηγών και των στελεχών τους.

Ο πρωθυπουργός μίλησε από το Πεδίον του Άρεως, ενώ η τελευταία προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έγινε στην Πάτρα.

Με εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς συναντήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία είπε "όχι"σε ψήφο απογοήτευσης και κάλεσε τους ψηφοφόρους να μη δώσουν άλλη πίστωση στη ΝΔ, ούτε να τρέφουν ελπίδες από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, προειδοποίησε ότι με το πρόγραμμα ανάκαμψης από την κρίση που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση κατ' εντολή και των Βρυξελλών, θα χαθούν όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων στην Ελλάδα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ εσκεμμένη ασάφεια σε κρίσιμα ζητήματα και γενικόλογη επίκληση συνεργασίας με τον ΣΥΝ.

Όπως είπε δεν ξορκίζουμε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά για να συναντηθούμε μαζί του πρέπει να δούμε τις προγραμματικές του θέσεις.

Ο κ.Τσίπρας επισκέφθηκε τον ΟΛΠ και την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Από τον ΟΛΠ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "μαζί με τα κλειδιά του Μαξίμου, παραδίδει και τα κλειδιά του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους.

Όπως παρέδωσε τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή στα μεγάλα ελληνικά και ξένα συμφέροντα. Όπως εκποίησε όλον σχεδόν τον πλούτο της χώρας" ενώ κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ ότι παίζει με τις λέξεις και "μία ημέρα πριν τις εκλογές, συνεχίζει να ακροβατεί και για την πώληση του λιμανιού, μεταξύ «επαναδιαπραγμάτευσης» και «αναθεώρησης» της σύμβασης". Ζήτησε δε την ακύρωση της "σύμβασης εκποίησης του λιμανιού".

Την εκτίμηση ότι με τις εκλογές της Κυριακής "θα αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της χώρας και οι πατριωτικές δυνάμεις θα γίνουν ρυθμιστές του πολιτικού γίγνεσθαι" εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι "το βάζει στα πόδια και κάνει πρωθυπουργό τον Παπανδρέου".

Την εκλογή 8-10 βουλευτών των Οικολόγων - Πρασίνων στη νέα βουλή, έθεσε ως εκλογικό στόχο του κόμματός του, ο επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας τους και υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας Νίκος Χρυσόγελος, στην τελευταία πριν από τις εκλογές συνέντευξη Τύπου.

Την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση τους στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό σύνθημα: «Πράσινη Λύση στην Κρίση» πραγματοποίησαν την Παρασκευή το βράδυ στο πάρκο, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, οι «Οικολόγοι - Πράσινοι».

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων - Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος υποστήριξε ότι πρεσβεύουν μια διαφορετική από τα άλλα κόμματα αντίληψη για την ανάπτυξη, με προτεραιότητες την «πράσινη στροφή της οικονομίας».


Είπαν στο ΣΚΑΪ

• Τηλέμαχος Χυτήρης: "Αυτό που θα προσπαθήσουμε από την πρώτη στιγμή που θα γίνουμε κυβέρνηση, θα είναι να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια παντού. Όταν λέμε διαχείριση δημοσίου χρήματος, θα πρέπει να το εννοούμε. Ίσα δικαιώματα και κανόνες απ΄ όλους που να τηρούνται".

• Γιώργος Βλάχος: "Είμαι εναντίον των ΧΥΤΑ και από την πρώτη στιγμή είχα τονίσει στον κ. Παυλόπουλο ότι εάν προχωρήσουν οι ΧΥΤΑ, εγώ δεν έχω χώρο στην κυβέρνηση. Από κει πέρα, όμως, θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Τα σκουπίδια δεν μπορούμε να τα φάμε..." .
Πηγή: skai.gr