Παραίτηση υψηλόβαθμου στελέχους της ΜΑΝ

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της ΜΑΝ που απασχολεί και τη χώρα μας καθώς η εταιρεία φέρεται να εμπλέκεται σε ύποπτες συμβάσεις του ΗΛΠΑΠ με τη θυγατρική της ΝΕΟΡLAN για την προμήθεια λεωφορείων.

 

Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε την παραίτηση του στελέχους Πέτερ Eριχάινεγκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του κλάδου πωλήσεων της εταιρείας από τον όμιλο. Το υψηλόβαθμο στέλεχος φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις ύποπτων συναλλαγών. Μάλιστα, είναι το πρώτο πρόσωπο που υποβάλλει την παραίτηση του- μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και ενώ διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση.

 

Εντωμεταξύ, η εισαγγελία του Μονάχου επιβεβαιώνει δημοσίευμα του περιοδικού Σπίγκελ, σύμφωνα με το οποίο αφέθηκε χθες ελεύθερο ένα στέλεχος της ΜΑΝ στην Κολωνία που κρατείτο επί 2 εβδομάδες με την κατηγορία ότι πουλούσε εκατοντάδες φορτηγά την περίοδο 2002-2005.

 

Παράλληλα η  εισαγγελία εξακολουθεί να εξετάζει παραγγελίες της εταιρείας σε πολλές ευρωπαικές πόλεις όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Τουρκία.

 

Στην Ελλάδα ήδη διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από τον προιστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννη Αγγελάκο έπειτα από δημοσίευμα της Καθημερινής-  προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις για συμβάσεις που υπέγραψε η γερμανική εταιρεία ΜΑΝ για προμήθεια οχημάτων από το 2000-2002, μεταξύ άλλων και με τον ΗΛΠΑΠ.

 

Μάλιστα σύμφωνα και με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ δυο συμβάσεις του ΗΛΠΑΠ με τη ΝΕΟPLAN εμπίπτουν στην υπό εξέταση περίοδο καθώς υπογράφηκαν στις 23 και 24 Δεκεμβρίου 2002.

Πηγή: skai.gr