Αιφνίδια λήξη εργασιών της Βουλής

Λήγει αιφνιδίως η Σύνοδος της Βουλής λόγω ευρωεκλογών, όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και το πρώτο θερινό τμήμα θα αρχίσει τις εργασίες του μετά τις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι παραγράφονται όλες οι ανοικτές υποθέσεις έως το 2007.

"Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή) υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από τις 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών" δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας.

ΠΑΣΟΚ. Θεσμική εκτροπή χαρακτηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου την απόφαση του Πρωθυπουργού να κλείσει τη Βουλή, σημειώνοντας ότι την απάντηση στην κυβέρνηση Καραμανλή θα δώσει ο λαός.

"Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007. Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό", σημειώνει ο κ. Παπανδρέου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Καραμανλή ότι επέλεξε την "αναγκαστική αδράνεια και σιωπή της Βουλής και το σκοτάδι της αδιαφάνειας". Αποδίδει επίσης στον πρωθυπουργό πρόθεση συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης, και "να μείνει ανοιχτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης κυβερνητικής σκανδαλολογίας και σπίλωσης".

"Ηη κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης", καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ. "Ανεξάρτητα από το τι λέει το Σύνταγμα, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων, είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο. Ο λαός πρέπει να απαντήσει γυρίζοντας την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Να αναπτύξει τη δική του δράση και να υπερψηφίσει το ΚΚΕ", αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος. 

ΣΥΝ. Για πρωτοφανή ενέργεια και θεσμική εκτροπή κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης. "Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται. Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή".

Όπως ανακοινώθηκε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσουν εκτάκτως και από κοινού το Σάββατο 9/5, στις 17.00. στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.

ΛΑΟΣ. "Μετά τον Παυλίδη, τη SIEMENS και τη ΜΑΝ, για την κυβέρνηση ως μάνα εξ ουρανού ήταν η επιλογή να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής και να επιχειρηθεί η παραγραφή των αδικηματων των τελευταίων πέντε ετών. Δυστυχώς η πρότασή μας να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και να έρθουν όλα στο φως δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμαΙ", σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.
Πηγή: skai.gr