Αντιδράσεις για τη δήλωση του Στίβι Γουόντερ για το φίλο του Μάικ Τζάκσον

Αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ η δήλωση του δημοφιλούς μουσικού Στίβι Γουόντερ, στενού συνεργάτη και φίλου του Μάικλ Τζάκσον, στη σκιά του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», στο οποίο οι Τζέιμς Σέιφτσακ και Γουέιντ Ρόμπσον κατηγορούν τον άλλοτε «βασιλιά της ποπ» για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν «φιλοξενούμενοί» του ως παιδιά στη Neverland. 

«Πέθανε, είναι νεκρός... Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την κληρονομιά που έδωσε σε πολλά παιδιά και πολλούς ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μουσικός. 

Αν και δεν υπερασπίστηκε σαφώς τον Τζάκσον, ούτε ανέφερε ότι πιστεύει τις κατηγορίες εναντίον του, ο Γουόντερ άφησε να εννοηθεί ότι ελπίζει ότι ο κόσμος δεν θα αφήσει τις κατηγορίες αυτές να αμαυρώσουν τη μουσική κληρονομιά του άλλοτε «βασιλιά της ποπ».

Ωστόσο, ήδη πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλο τον κόσμο έχουν αφαιρέσει τη μουσική του Τζάκσονπ από τις λίστες αναπαραγωγής μουσικής.  

Το Ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον διαψεύδει όλες τις καταγγελίες, κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του δικτύου ΗΒΟ ζητώντας 100 εκατ. δολάρια. Κατηγορεί δε τους Ρόμπσον και  Σέιφτσακ, που δήλωσαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ως παιδιά από τον Τζάκσον ως «οπορτουνιστές» και «ψεύτες». 


Πηγή: skai.gr