O νέος χαρακτήρας του Sesame Street είναι ένα κορίτσι με αυτισμό

Μια από τις πιο αγαπημένες παιδικές σειρές στις ΗΠΑ με συνεχή παρουσία από το 1969, το Sesame Street, θα παρουσιάσει τον Απρίλιο έναν καινούριο μέλος των Muppet, την Τζούλια, ένα κοριτσάκι με αυτισμό.

Η μικρή Τζούλια έχει εκφραστικά μάτια, πλατύ χαμόγελο και πορτοκαλί μαλλιά και η δημιουργία του χαρακτήρα της στοχεύει στην εξάλειψη του στίγματος που υπάρχει στην αμερικανική κοινωνία σχετικά με τον αυτισμό. Σύμφωνα με το BBC η συγκεκριμένη διάγνωση αφορά 1 στα 68 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θέλουμε οι γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι το παιδί με αυτισμό δεν είναι ένα άβολο θέμα» λένε οι παραγωγοί της σειράς.

Οι δημιουργοί της τηλεοπτικής εκπομπής προβληματίστηκαν αρκετά για το πώς θα παρουσιάσουν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα στα παιδιά. «Η μεγάλη συζήτηση από την πρώτη στιγμή σχετιζόταν με τον τρόπο που θα γινόταν αυτό. Πώς θα μιλήσουμε για ένα τόσο λεπτό ζήτημα όπως είναι ο αυτισμός; Ο αυτισμός είναι διαφορετικός σε κάθε άνθρωπο» είπε στο CBS η συγγραφέας του Sesame Street, Κριστίν Φεράρο.

Tο πρόσωπο που θα χειρίζεται την Τζούλια, η Στέισι Γκόρντον, είναι μια μητέρα παιδιού με αυτισμό. «Aν οι συμμαθητές του γιου μου είχαν δει κάτι τέτοιο στην TV, θα αντιμετώπιζαν με μεγαλύτερη άνεση το παιδί μου στην τάξη και δεν θα ανησυχούσαν όταν έκλαιγε. Θα γνώριζαν ότι ο γιος μου παίζει με έναν διαφορετικό τρόπο και θα τον αποδέχονταν» δήλωσε η ίδια στο CBS θέλοντας να γίνει κατανοητή η σημασία του νέου χαρακτήρα της σειράς.

H Τζούλια έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στην ψηφιακή και έντυπη εκδοχή του Sesame Street και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν θα γίνει μόνιμος χαρακτήρας της σειράς.

Πηγή: skai.gr