Έχασε τη δουλειά της από πρέσβειρα του ΟΗΕ η Wonder Woman

Παρελθόν θα αποτελεί από εδώ και στο εξής η Wοnder Woman, η ηρωίδα του γνωστού αμερικανικού κόμικ, για την εκστρατεία του ΟΗΕ που στοχεύει στο να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών.

Η Wonder Woman πριν από περίπου δύο μήνες είχε ανακηρυχθεί πρέσβειρα του διεθνούς οργανισμού προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει τα δικαιώματα των γυναικών, όμως οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν και η αμφισβήτηση της συγκεκριμένης επιλογής ανάγκασε τον οργανισμό να λήξει τη θητεία της υπερ - γυναίκας. 

Αρχικά ο ΟΗΕ θέλησε να εντάξει στην εκστρατεία του την Wonder Woman ώστε να εκμεταλλευτεί τις σούπερ δυνάμεις της και να δώσει ώθηση στην προσπάθεια χειραφέτησης των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών.

Η ανακήρυξη της Wander Woman ως πρέσβειρας του ΟΗΕ προκάλεσε όμως πολλές αντιδράσεις, με την επικεφαλής της οργάνωσης She4SG, Σάζια Ράφι, να χαρακτηρίζει «γελοίο» το γεγονός της επιλογής ενός φανταστικού προσώπου.

Μάλιστα κάποιοι έκαναν λόγο ακόμα και για «προσβολή της γυναικείας προσωπικότητας» καθώς η pin up φιγούρα απεικονίζεται ως μια λευκή γυναίκα με μεγάλο στήθος και ιδανικές διαστάσεις σώματος ενώ φοράει κοστούμι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το σκεπτικό της απόφασης αλλά σύμφωνα με τον Guardian δήλωσε πως οι φανταστικοί ήρωες που αποκτούν έναν τέτοιο ρόλο στον οργανισμό, συνήθως έχουν βραχυπρόθεσμο ρόλο.

Σημειώνεται ότι πάνω από 45.000 άνθρωποι υπέγραψαν την διαδικτυακή καμπάνια μέσω της οποίας καλούσαν τον ΟΗΕ και τον γενικό γραμματέα να επανεξετάσουν την επιλογή τους και κατά συνέπεια να αποσύρουν από τη λίστα των πρεσβευτών του οργανισμού την ηρωίδα.
Πηγή: skai.gr - Επιμέλεια: Iωάννα Μπαζιάνα