Καλύτερο νησί του κόσμου η Σαντορίνη, σύμφωνα με το Τravel and Leisure

Ως το καλύτερο νησί του κόσμου ψηφίστηκε για το 2014 η Σαντορίνη από τους αναγνώστες του αμερικανικού περιοδικού «Τravel and Leisure».

Το ελληνικό νησί «σκαρφάλωσε» τρεις θέσεις σε σχέση με τη λίστα του 2013, οπότε ήταν τέταρτο παγκοσμίως, και συγκέντρωσε βαθμολογία 89,98.

Η Σαντορίνη νίκησε «στο νήμα» το δεύτερο Μάουι, που βαθμολογήθηκε με 89,51.

Το ελληνικό νησί είναι ο μοναδικός «πρεσβευτής» της Ευρώπης στην κορυφαία δεκάδα, καθώς τις υπόλοιπες θέσεις κρατούν τα νησιά της Χαβάης, που βρισκονται στην δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και έκτη θέση. Το Μπαλί βρίσκεται στην πέμπτη θέση, τα Γκαλαπάγκος στην έβδομη, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους στην όγδοη, το Βανκούβερ του Καναδά στην ένατη και τα Νησιά Σαν Χουάν της Ουάσινγκτον συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Στην κατάταξη των ευρωπαϊκών νησιών πάντως η Ελλάδα διαπρέπει, καταλαμβάνοντας τρεις στην κορυφαία πεντάδα. Πέραν της πρώτης Σαντορίνης, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κρήτη ενώ την πέμπτη θέση κερδίζει η Μύκονος.

Τις άλλες δύο θέσεις στην ευρωπαϊκή πεντάδα κατέχει η Ιταλία, με το Κάπρι να είναι δεύτερο και τη Σικελία να έρχεται τέταρτη.

Αναλυτικά οι λίστες ΕΔΩ
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ