Πρόστιμο 1 εκ. δολάρια στην Κιμ Καρντάσιαν για την απάτη με τα κρυπτονομίσματα 

Σε διακανονισμό με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήρθε η διάσημη τηλεπερσόνα για το σκάνδαλο με την «κρυφή» διαφήμιση μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram. 

Πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια θα πληρώσει τελικά η Κιμ Καρντασιαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά τις κατηγορίες για προώθηση κρυπτονομισμάτων μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, το 2021, και απόκρυψη της αμοιβής της.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της SEC, οι διασημότητες πρέπει να δηλώνουν πότε και πόσο αμείβονται για την προώθηση κρυπτονομισμάτων.

Η διάσημη τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας είχε αποκρύψει ότι είχε πληρωθεί με 250.000 δολάρια για να δημοσιεύσει μια ανάρτηση σχετικά με τα  EMAX, ένα κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο που πωλείται από την EthereumMax. Μάλιστα, στην ανάρτησή της λίνκαρε έναν σύνδεσμο που οδηγούσε τους ακολούθους της στον ιστότοπο της εταιρείας, χωρίς να κάνει σαφές ότι πρόκειται για διαφήμιση. 

Δηλαδή,  σύμφωνα με την Επιτροπή , η Καρντάσιαν είχε παραβιάσει τη διάταξη κατά της διαφήμισης των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών. 

Τελικά, οι δυο πλευρές ήρθαν σε διακανονισμό ύψους 1,26 εκατ. δολαρίων και, σύμφωνα με δικηγόρο της Καρντάσιαν στην Daily Mail, «η Κιμ είναι ευχαριστημένη που λύθηκε έτσι το ζήτημα...». 

Πηγή: skai.gr