ΥΓΕΙΑ


«Ο Τουρισμός Υγείας της Ελλάδας βρίσκει την Ιθάκη του»

Η Ελλάδα κι η Ιθάκη σε δεσμεύουν να ξαναρθείς λόγω της φύσης και του κλίμακας. Αυτόν τον νόστο, τον νόστο του Οδυσσέα, τον αναπτύσσει ερχόμενος στην Ελλάδα κι ο τουρίστας, όπως καταγράφεται.

 
«Ο Τουρισμός Υγείας της Ελλάδας βρίσκει την Ιθάκη του». Τον συμβολικό αυτό τίτλο -ίδιο με αυτό του 1ου παγκόσμιου συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας που είχε διοργανωθεί δύο χρόνια πριν στο νησί του Οδυσσέα- είχε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο νησί, όπου βραβεύτηκαν σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη και προώθηση του ελληνικού τουρισμού υγείας .

«Η Ελλάδα κι η Ιθάκη σε δεσμεύουν να ξαναρθείς λόγω της φύσης και του κλίμακας. Αυτόν τον νόστο, τον νόστο του Οδυσσέα, τον αναπτύσσει ερχόμενος στην Ελλάδα κι ο τουρίστας, όπως καταγράφεται. Αποτελεί στόχο στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού υγείας το να αποκτήσουμε ταξιδιώτες υγείας που θα επαναλαμβάνουν το ταξίδι τους στην χώρα μας, καθιερώνοντας διαρκώς την Ελλάδα ως δημοφιλή προορισμό τουρισμού υγείας», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Πρόσθεσε ότι ι «η Ιθάκη για τον ελληνικό τουρισμό υγείας θα διατηρήσει τον συμβολισμό της, και θα έχει την υποστήριξη που χρειάζεται για να αποτελεί σύντομα ελκυστικό προορισμό και για τους ταξιδιώτες υγείας, εκτός από τους πολυάριθμους τουρίστες που την προτιμούν κάθε χρόνο».

Ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Κωνσταντίνος Πάντος , αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να συνδεθεί «η μητέρα Ελλάδα με την ομογένεια» και να προβληθούν οι ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται στη χώρα μας και οι οποίες είναι πράγματι «άριστες». «Είναι βασικός στόχος να συνεχίσουμε να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη που χρειαζόμαστε προκειμένου να έρθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι από το εξωτερικό και κυρίως από τη Διασπορά στην Ελλάδα για υπηρεσίες τουρισμού υγείας», τόνισε ο κ. Πάντος.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο της Ιθάκης Διονύση Στανιτσα για την προσφορά τους στην προώθηση και την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σικάγο, ΗΠΑ Κώστας Χανιωτάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, η καθηγήτρια Αναπαραγωγικής Επιστήμης στο University College του Λονδίνου στο Ινστιτούτο Υγείας Γυναικών Joyce Harper, ο ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και μέλος της Ελληνικής και Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Δημήτρης Jackson, η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Στείρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σοφία Καλανταρίδου, ο Γιώργος Πατούλης, ο Κωνσταντίνος Πάντος και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Πέτρος Μαμαλάκης. Βραβεύτηκαν επίσης ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης από τη Νέα Υόρκη, ο ιδρυτής Διευθύνων Σύμβουλος Albania American Hospital στην Αλβανία Klodian Allajbeu,ο Ματθαίος Ραφτόπουλος, Διευθυντής MPR Financial Services της Αυστραλία, και η γνωστή Αυστραλέζα ηθοποιός Μαίρη Κούστας, την οποία ιδιαίτερα ευχαρίστησε στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, γιατί «με το παράδειγμα της και την φωνή της, προτρέπει από την Αυστραλία χιλιάδες γυναίκες στον κόσμο να τολμήσουν για να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους για την απόκτηση ενός παιδιού, επιλέγοντας την Ελλάδα, που με την συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων έχει γίνει κορυφαίος διεθνής προορισμός ιατρικού τουρισμού για την εξωσωματική γονιμοποίηση».

 
H πρώτη ελληνική αντίδραση ατμιστών για το θάνατο από ηλεκτρονικό τσιγάρο
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ένας ενήλικος στο Ιλινόις των ΗΠΑ υπέκυψε σε μια σοβαρή πνευμονολογική ασθένεια, η οποία...
24.08.2019, 18:13
Νέα έκθεση ΠΟΥ: Ακίνδυνα για την υγεία τα μικροπλαστικά σωματίδια στο νερό
Πλαστικά σωματίδια υπάρχουν όπου υπάρχει νερό: στους πάγους της Ανταρκτικής, τα ποτάμια, τις λίμνες μέχρι το...
24.08.2019, 12:52
Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ένας ενήλικος στο Ιλινόις των ΗΠΑ υπέκυψε σε μια σοβαρή πνευμονολογική ασθένεια, η οποία προκλήθηκε από το...
24.08.2019, 09:37
Το 1/3 των καρδιακών προβλημάτων προλαμβάνει χάπι που συνδυάζει 4 φάρμακα
Αν και η αρχική σύλληψη της ιδέας αυτού του χαπιού χρονολογείται περίπου 20 χρόνια πριν, η παρούσα μελέτη...
23.08.2019, 11:53
Τέσσερις ακόμη νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σε έξαρση η νόσος
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Ιό του Δυτικού Νείλου, ο...
22.08.2019, 19:18
Ποιοι προτείνονται ως νέοι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδος
Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προτείνονται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της...
21.08.2019, 18:53
Η χρήση αντιβιοτικών αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου
Η χρήση αντιβιοτικών συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, αλλά μικρότερο κίνδυνο...
21.08.2019, 14:52
Προαγωγή ψυχικής υγείας σε ευπαθείς πληθυσμούς από την Περιφέρεια Αττικής
Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πρόγραμμα του ΕΚΠΑ για την προαγωγή της ψυχικής υγείας σε ευπαθείς...
21.08.2019, 12:15
Υψηλή αρτηριακή πίεση στα 30 απειλεί την υγεία του εγκεφάλου
Άτομα που βρίσκονται σε ηλικίες 30 με 40 ετών πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με την αρτηριακή τους...
21.08.2019, 11:29
Οκτώ ασθενείς με πτητικά μέσα σε νοσοκομεία το τελευταίο εικοσιτετράωρο
Ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 μετέφερε 1 ασθενή από την Κεφαλλονιά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
20.08.2019, 18:32

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 19  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.