Νεογέννητο σώθηκε από θανατηφόρα ασθένεια – Έπασχε από εκτοπία καρδιάς

Εξιτήριο μετά από τρεισήμισι μήνες νοσηλείας πήρε ένα νεογέννητο κοριτσάκι από το Τέξας, το οποίο γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος.

Η μικρή Οντρίνα Κανρτένας, ήρθε στον κόσμο τον περασμένο Οκτώβριο με το ένα τρίτο της καρδιάς της έξω από το σώμα της λόγω έλλειψης οστών στον θώρακα.

Μόλις μία ημέρα μετά την γέννησή της μπήκε σε μηχανική υποστήριξη, για να υποβληθεί τελικά σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας χρειάστηκαν έξι ολόκληρες ώρες, για να δημιουργήσουν τον κατάλληλη κοιλότητα, όπου θα τοποθετείτο η μικροσκοπική καρδιά της, για να καλυφθεί στη συνέχεια με δέρμα από άλλα σημεία του σώματός της.

Τρεις μήνες αργότερα η μικρή Οντρίνα αναπτύσσεται ομαλά, αλλά θα χρειαστεί στο μέλλον να κάνει μερικές επανορθωτικές επεμβάσεις ώστε να αποκατασταθεί το κόκαλο στο στήθος της.

Προς το παρόν θα φορά μία ειδική ροζ «πανοπλία», η οποία θα προστατεύει την καρδούλα της, η οποία προστατεύεται μόνο από το δέρμα που τοποθέτησαν οι γιατροί.

Η ασθένεια της μικρής Οντρίνα είναι μία σπάνια και συχνά θανατηφόρο πάθηση, γνωστή ως εκτοπία της καρδιάς, η οποία παρουσιάζεται σε οκτώ βρέφη ανά ένα εκατομμύριο γεννήσεις. Το 90% των βρεφών που πάσχουν από την συγκεκριμένη ασθένεια, πεθαίνουν μέσα λίγες ημέρες.

Πηγή: Επιμέλεια:Βάνα Κουτρουλού