Ιδιωτικές κλινικές: Τελεσίγραφο προς υπουργείο Υγείας - ΕΟΠΥΥ

Τελεσίγραφο προς το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι θα σταματήσουν από την προσεχή Δευτέρα να δέχονται ασφαλισμένους του, εάν δεν εξοφληθούν οι οφειλές του Οργανισμού προς τα μέλη του για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012, απηύθυναν επισήμως οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών.

Να σημειωθεί ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές και τα κέντρα αποκατάστασης εκτιμώνται σε 1,2 δις ευρώ.

Εάν τελικά η προειδοποίηση των ιδιωτικών κλινικών υλοποιηθεί, τότε χιλιάδες ασθενείς που εξυπηρετούνται από τον ιδιωτικό τομέα και μέχρι σήμερα είχαν την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ θα αντιμετωπίσουν πρωτοφανή ταλαιπωρία.

Ενδεικτικά τουλάχιστον 5.000 αιμοκαθαρόμενοι μεταβαίνουν κάθε εβδομάδα σε ιδιωτικές κλινικές για να κάνουν αιμοκάθαρση ενώ εκατοντάδες νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής ιδιωτικών κλινικών.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ασφαλισμένοι θα καταβάλουν το 100% της αξίας των παρεχομένων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολογίου και στη συνέχεια θα αναλαμβάνουν οι ίδιοι να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ...

Οι εκπρόσωποι των κλινικών προχωρούν, παράλληλα, σε αγωγές για τη διεκδίκηση των οφειλών που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία προς τις κλινικές για την περίοδο 2007 - 2011, τα οποία ανέρχονται στα 780 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις.

Οι αγωγές θα υποβληθούν εντός του μήνα, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος παραγραφής των χρεών.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας ζητώντας την άμεση καταβολή των οφειλών καθώς εξαιτίας της καθυστέρησης παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.
Πηγή: skai.gr