Καθησυχάζουν οι ειδικοί

Υπάρχει μια διασπορά της νέας γρίπης στην Ελλάδα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Ματθαίος Φαλάγκας, αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Τόνισε ότι το καλό νέο είναι πως τα χαρακτηριστικά της γρίπης Α είναι ήπια και όχι βαριά και μπορούμε να την χαρακτηρίζουμε ως ένα βαρύ κρυολόγημα με βήχα που σπάνια οδηγεί σε πνευμονία.

Ο κ. Φαλάγκας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το εμβόλιο κατά της γρίπης Α θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο.

Ο διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας Πάνος Ευσταθίου, δήλωσε επίσης στο σταθμό μας ότι επιστημονική επιτροπή θα καθορίσει ποιες ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτες για την νέα γρίπη.

Μέχρι το τέλος του έτους 60 εκατομμύρια Ευρωπαίοι από ευθαπείς ομάδες θα έχουν εμβολιασθεί κατά προτεραιότητα, υπολογίζουν η Κομισιόν και η Επίτροπος Υγείας.

Η κ. Ανδρούλα Βασιλείου δήλωσε ότι "δεν θα υπάρξουν εμβόλια για όλο τον πληθυσμό", ωστόσο εκτίμηση η προστασία επαρκεί εάν εμβολιασθούν οι ευπαθείς ομάδες.

Στην Ιταλία, τα σχολεία ενδέχεται να ανοίξουν ένα μήνα αργότερα, ενώ στη Γερμανία, αίθουσα τοκετού έκλεισε σε πανεπιστημιακή κλινική, μετά την εμφάνιση κρούσματος.


Πηγή: skai.gr