Πολυτεχνειούπολη: Συνελήφθησαν στην Πρέβεζα 2 ακόμη μέλη των σκληρών κακοποιών - Βρέθηκε όπλο στην κατοχή τους

Αλλες δύο συλλήψεις προστέθηκαν στις 32 που πραγματοποίησε προχθες (27/9) η ΕΛΑΣ για την υπόθεση των τριών συμμοριών που δρούσαν στην φοιτητική εστία στου Ζωγράφου - Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 18 μη συλληφθέντων μελών.

Ρεπορτάζ Άννα Μαρούλη

Σε άλλες δύο συλλήψεις προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή της Πρέβεζας σχετικά με την υπόθεση της εξάρθρωσης των τριών συμμοριών που δρούσαν στην Αττική και είχαν μετατρέψει την φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου σε στρατηγείο έκνομων ενεργειών. 

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 32 και 27 ετών, αντίστοιχα, που ταυτοποιήθηκαν ως μέλη μίας εκ των τριών σπειρών, που δρούσαν με έδρα και ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές οχημάτων, σε Αττική, Λαμία, Κόρινθο και Ναύπακτο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 3  περιπτώσεις ενόπλων ληστειών και μία απόπειρα ληστείας σε καταστήματα, καθώς και 2 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων. 

Τα μέλη της εν λόγω συμμορίας τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε καταστήματα, ενώ προέβαιναν και στην κλοπή οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία των ληστειών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο δωμάτιο που συνελήφθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 υποπολυβόλο, 2 γεμιστήρες, 50 φυσίγγια, 535 ευρώ, ρολόι χειρός, είδη ρουχισμού και παπούτσια που χρησιμοποιήθηκαν σε ληστείες, αυτοκίνητο και 3 κινητά τηλέφωνα.

Πολυτεχνειούπολη: Συλλήψεις και στην Καβάλα

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνονται δύο ακόμη άτομα τα οποία είναι στην φυλακή. 

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Συνελήφθησαν 34 εκ των 52 κατηγορουμενων

Πλέον τα μέλη των συμμοριών που έχουν συληφθεί είναι 34 εκ των 52 συνολικά κατηγορούμενων. Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (27/9) συνελήφθησαν 32 μέλη των συμμοριών, μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά και μια δόκιμη αστυνομικός - που τους έδινε πληροφορίες σε σχέση με τις αστυνομικές επιχειρήσεις - , ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στη διάπραξη τουλάχιστον 29 ληστειών, καθώς και σε πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, ηρωίνης, υδροπονικής κάνναβης έχοντας ως έδρα και ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται προκειμένου να αποκαλυφθεί το πλήρες εύρος της δραστηριότητας των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ πραγματοποιούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό των 18 μη συλληφθέντων μελών των συμμοριών.

Υπενθυμίζεται πως για τουλάχιστον 3 χρόνια, η φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου, είχε μετατραπεί σε ορμητήριο σκληρών ποινικών. Είχαν δημιουργήσει ένα "καθεστώς τρομοκρατίας" αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχαν τοποθετήσει στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης ακόμη και ένοπλα άτομα τα οποία έκαναν face control και απειλούσαν με πιστόλια όσους έκριναν υποπτους πχ ότι ήταν μυστικοί αστυνομικοί, πετούσαν τους φοιτητές έξω από τα δωμάτια και τα καταλάμβαναν, τρομοκρατούσαν τους το προσωπικό, πουλούσαν όπλα και πυρομαχικά ακόμη και εντός του πολυτεχνειούπολης, ενώ διεπραταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά μέσα στην φοιτητική εστία.

Η αστυνομία συνέλαβε 9 μέλη από την πρώτη εγκληματική ομάδα, τα οποία ήταν υπεύθυνα για 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Η δεύτερη συμμορία, που απαριθμούσε 24 μέλη, είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 27 ένοπλες ληστείες και δύο κλοπές - σε αυτή φέρεται να εμπλέκονται και τα 2 άτομα που συνελήφθησαν στην Πρέβεζα -, ενώ η τρίτη συμμορία που είχε στο ενεργητικό της 3 ληστείες και 28 υποθέσεις ναρκωτικών, έκανε ακόμα και εμπόριο όπλων μέσα στην Πολυτεχνειούπολη. 

Συνδετικός κρίκος και των τριών συμμοριών, ήταν ο 30χρονος αλβανικής καταγωγής που επιτέθηκε με κατσαβίδι εναντίον της 35χρονης ανθυπαστυνόμου κατά της διάρκειας της προχθεσινής αστυνομικής επιχείρησης στην φοιτητική εστία.

Οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν για τις "δουλειές" τους

Κοκαΐνη: άσπρη ή κυρία
Mall: Καλή ποιότητα κοκαΐνης 

Αυτές ήταν κάποιες από τις κωδικοποιημένες λέξεις, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη των συμμοριών όταν αναφέρονταν στις ναρκωτικές ουσίες που διακινούσαν.

Τι βρέθηκαν στις έρευνες σε σπίτια και τις φοιτητικές εστίες

Σε πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, σε οικίες, καταστήματα και χώρους αποθήκευσης συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 αυτοκίνητα ,
  • 2 πιστόλια,
  • 4 γεμιστήρες,
  • 67 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ και σουγιάδες,
  • πλήρης εξοπλισμός από 2 εξοπλισμένα εργαστήρια για την παραγωγή κάνναβης υδροπονικής προέλευσης,
  • 2.770,28 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 218,77 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • 42,27 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 7.515 ευρώ και
  • εξοπλισμός για επεξεργασία - παρασκευή κατεργασμένης κάνναβης (πρέσα)

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν τόσο στο χώρο των φοιτητικών εστιών όσο και στις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Καραμπίνα,
  • πιστόλι-αεροβόλο όπλο,
  • πτυσσόμενο γκλοπ και αναδιπλούμενο σουγιά,
  • σιδερογροθιά-μαχαίρι,
  • σιδερογροθιά,
  • 20 φυσίγγια,
  • αλεξίσφαιρο,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • νάιλον συσκευασία περιέχουσα άγνωστη ναρκωτική ουσία,
  • μπαλακλάβα και
  • δύο τρίφτες και γάντια.

Διαθεσιμότητα και ΕΔΕ για τη δόκιμη αστυνομικό που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση με τις συμμορίες στην Πολυτεχνειούπολη

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η δοκιμή αστυφύλακας που συνελήφθη μετά από έφοδο της ΕΛΑΣ στην πανεπιστημιούπολη και φέρεται να έδινε πληροφορίες εκ των έσω στους κακοποιούς για τις αστυνομικές επιχειρήσεις.

Ακόμη σύμφωνα με το αρχηγείο διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος της.

Πηγή: skai.gr