Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια – Πέρασαν 13.000 οχήματα από Ελευσίνα

Έξοδο του Πάσχα από τα παλιά θυμίζει η εικόνα που επικρατεί στα διόδια καθώς πλήθος κόσμου σπεύδει να φύγει από την Αττική.

Στην Ελευσίνα, οι ουρές των αυτοκινήτων είναι τεράστιες λόγω και των αυστηρών ελέγχων που γίνονται σε κάθε όχημα που επιχειρεί να περάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ από τις 6 το πρωί πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και με κατεύθυνση την Κόρινθο, περίπου 13.000 οχήματα. Έχουν γίνει περισσότερες από 200 αναστροφές σε οδηγούς που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ χρειάστηκε 1,5 ώρα για να διανύσει 4 χιλιόμετρα έως τα διόδια της Ελευσίνας. Προκειμένου να αποφορτιστεί η κατάσταση έχουν δοθεί στην κυκλοφορία πέντε λωρίδες έναντι τριών που ήταν ανοιχτές τις προηγούμενες ημέρες.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι γίνονται και από την Τροχαία αυτοκινητοδρόμων αλλά και από επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
Καθώς παρατηρήθηκε ότι αρκετοί προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, επιστρατεύθηκαν οι επιθεωρητές που με ένα φορητό σαρωτή, ταυτοποιούν και διασταυρώνουν τα έγγραφα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Επίδοξοι ταξιδιώτες επιστρατεύουν απίστευτες δικαιολογίες για να καταφέρουν να περάσουν και να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Οι περισσότερες δικαιολογίες αφορούν παροχή βοήθειας και επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό στην επαρχία.

Οι έλεγχοι αναμένεται να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: skai.gr