H Ελλάδα καλωσορίζει τη Σαρακοστή...

Με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, σαρακοστιανά εδέσματα και το πατροπαράδοτο πέταγμα του χαρταετού γιορτάζεται και φέτος σε όλη την Ελλάδα η Σαρακοστή. Στην Αθήνα, για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και στους τρεις λόφους (Φιλοπάππου, Στρέφη, Σκουζέ). Ο Δήμος Αθηναίων θα προσφέρει δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ στην είσοδο του Ηρωδείου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα παίζει αποκριάτες μελωδίες.
Σημερινές εκδηλώσεις
- Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παίζει στα σκαλιά του Ηρωδείου αποκριάτικες μουσικές. Διευθυντής ορχήστρας Ιωάννης Ελεφάντης
Λόφος του Φιλοπάππου (μεσημέρι): Βασίλης Σαλέας με το συγκρότημά του, Νίκος Φιλιππίδης με το συγκρότημά του, Μανώλης Κονταρός με το συγκρότημά του, Σύλλογος Δημοτικών Χορών «Ελένης Τσαούλη».
Λόφος Σκουζέ 4ο Διαμέρισμα (μεσημέρι): Βασίλης Παϊτέρης με το συγκρότημά του και το χορευτικό συγκρότημα 4ου Διαμερίσματος «Ορφέας»
Λόφος του Στρέφη (μεσημέρι): Οι Ξυλούρηδες (Ψαραντώνης, με τα παιδιά του Νίκη και Λάμπη) με τον σύλλογο Κρητικών χορών «Οι Κουρήτες».
Πάτρα
Επί τέσσερις συνεχείς ώρες παρήλαυναν στην Πάτρα οι 35.000 Καρναβαλιστές σκορπώντας το κέφι όχι μόνο στους Πατρινούς που παρακολούθησαν την κεντρική παρέλαση, αλλά και στους περίπου 200.000 επισκέπτες. Στις εννιά το βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης, όπου ο Βασιλιάς Καρνάβαλος κάηκε στον Μόλο της Αγίου Νικολάου εν μέσω φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων. Συγχρόνως δόθηκε το σύνθημα για το Καρναβάλι του 2006 χρονιά κατά την οποία η Πάτρα θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Πηγή: skai.gr