Συνελήφθη 39χρονος για αρχαιοκαπηλεία στα Τρίκαλα. Κατείχε μέχρι και ασπίδα

Συνελήφθη, στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 39χρονος, σε βάρος του οποίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 39χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ένα λίθινο υφαντικό βάρος (αγνύθα),

- τρεις λίθινες χάντρες,

- μία πήλινη αμφικωνική χάντρα,

- δύο πήλινα μικρά αντικείμενα, θραύσματα αγγείων,

- ένα πήλινο σφονδύλι,

- ένα τμήμα περόνης (κεφαλή περόνης),

- μία άμορφη μάζα μολύβδου,

- ένα χάλκινο νόμισμα Αρχαίων χρόνων,

- ένα διαβρωμένο νόμισμα,

- δύο μεταλλικά δαχτυλίδια Βυζαντινής περιόδου,

- ένα ημισφαιρικό χάλκινο αντικείμενο,

- ένα μεταλλικό προσάρτημα και

- ένα τμήμα διαβρωμένης σιδερένιας ασπίδας.


Τα παραπάνω αντικείμενα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επιπλέον, κατά την έρευνα βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν μία βέργα ανίχνευσης μετάλλων και ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ, το οποίο κατείχε στερούμενος σχετικής άδειας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ