Ηλεία: Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις σε διάστημα σε λιγότερο από δύο ώρες

Nέα σεισμική δόνηση αναστάτωσε σε διάστημα μιάμισης ώρας αναστάτωσε τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο,  ισχυρός σεισμός  4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε απόψε 3 λεπτά πριν τις 20:00.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα νοοτιοδυτικά της Αμαλιάδας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές.

Υπενθυμίζεται πως σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,9 βαθμών, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της παραλίας Κουρούτα στην Ηλεία σημειώθηκε σήμερα στις 18:31.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο της δόνησης είναι 13 χλμ δυτικά - νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας με εστιακό βάθος 5 χλμ.

Έως στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Το παραπάνω επιβεβαίωσαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, από τη πρώτη στιγμή οχήματα της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν περιπολίες σε περιοχές της Ηλείας, ώστε να διαπιστωθεί έναν έχουν προκληθεί τυχόν ζημιές από τον σεισμό.


Πηγή: skai.gr