Κλείσιμο

Συλλαλητήρια: Eπεισόδια και συλλήψεις-Νέο ραντεβού την Παρασκευή

Ιδιαίτερα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες και έριξαν φωτοβολίδες στις διμοιρίες των ΜΑΤ μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης οι ομάδες διαλύθηκαν.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα άτομα που έχουν προσαχθεί είχαν επάνω τους διάφορα αντικείμενα και έχουν γίνει περί τις 110 προσαγωγές και 4 συλλήψεις.

Λίγο πριν τις 23:00 άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. 





Κάλεσμα σε νέο ραντεβού για την Παρασκευή   

Κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι διοργανωτές του σημερινού συλλαλητηρίου κάλεσαν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους μαθητές, να δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής  προκειμένου «να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή».
 







KKE στο Πάρκο Ελευθερίας

Παράλληλα, στις  18:30 ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο πάρκο Ελευθερίας η οποία και ολοκληρώθηκε έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση αναφέροντας πως η θέση του ΚΚΕ είναι η μόνη ειλικρινής, διεθνιστική και πατριωτική λύση.

ΛΑΕ στην Αμερικανική Πρεσβεία 

Νωρίτερα, μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία, συγκεντρώθηκε η ΛΑΕ και συνεργαζόμενοι σε αυτήν φορείς εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, και αντιπολεμικών οργανώσεων.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Διεθνιστικό Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών», οι διαδηλωτές βρέθηκαν στην αμερικάνικη πρεσβεία. 
Πηγή: skai.gr