Aποφυλακίζεται ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστικό συμβούλιο ο ενεχειροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς και ένας ακόμα συγκατηγορούμενός του στην υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού που φέρεται ως υπαρχηγός του κυκλώματος μετά την κατάρρευση της κατηγορίας λόγω παραλείψεων κατά το στάδιο της προανάκρισης.

Το δικαστικό συμβούλιο επέβαλε και στους δύο εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση να εμφανίζονται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ για τους υπόλοιπους έξι που επίσης είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όρου χωρίς εγγυοδοςία.

Αμέσως μετά τις συλλήψεις των φερομένων ως μελών του κυκλώματος η ανακρίτρια ζήτησε την αποφυλάκιση όσων είχαν προφυλακιστεί καθώς διαπιστώθηκε μετά από σχετική απάντηση της ΑΑΔΕ ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν έστεκε διότι δεν οφείλονται δασμοί για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία. Μετά από την εξέλιξη αυτή οι κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης εςόδων αποδυναμώθηκαν και η εισαγγελέας επίσης πρότεινε οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση να αποφυλακιστούν.

Εντούτοις το δικαστικό συμβούλιο για να θέτει αποφυλακίζοντας τους όρους, προφανώς, κρίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής, επιχειρώντας να διασώσει, ό,τι μπορεί να διασωθεί από μια υπόθεση που αποτέλεσε γκάφα των διωκτικών αρχών.