Αλλαγές στις εκκενώσεις προβλέπει η αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας

Αναδιανομή της αρμοδιότητας για εκκένωση οικισμών και διόρθωση των κενών στον συντονισμό των σωμάτων ασφαλείας θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μέσω της αναμόρφωσης του συστήματος Πολιτικής Προστασίας, στον απόηχο της πολύνεκρης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.

Οι εξαγγελίες για τις αλλαγές θα γίνουν αύριο Πέμπτη από τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα επισκεφτεί στις 14:00 το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, το νέο σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών θα αναθέτει στην Πολιτική Προστασία και στην Πυροσβεστική την ευθύνη για τυχόν εντολή απομάκρυνσης κατοίκων, ενώ έως σήμερα οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής εισηγούνται την εκκένωση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το νέο σχέδιο θα αναθέτει προκαθορισμένες ενέργειες σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα, και σε περίπτωση κινητοποίησης όλοι οι οργανισμοί θα ελέγχονται εκ των υστέρων ώστε να αξιολογηθεί εάν έπραξαν τα δέοντα.

Τέλος, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο μοντέλο προβλέπει ενοποίηση των δεδομένων που λαμβάνει η Πολιτική Προστασία από επιστημονικούς φορείς ώστε να υπάρχει ενιαία εικόνα στο θάλαμο επιχειρήσεων.

Αύριο θα γίνει επίσης η τελετή παράδοσης - παραλαβής της ηγεσίας της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, μετά τις αλλαγές που έγιναν το Σαββατοκύριακο.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Φωτιά