Ρουβίκωνας για ντου στην Τήνο:Δεν είναι ανοικτές για το κοινό οι υπηρεσίες;

Τις… υπηρεσίες των υπαλλήλων του δήμου Τήνου επιζητούσαν οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα και γι’ αυτό εισέβαλαν στο δημαρχείο, όπως ισχυρίζονται σε μακροσκελή τους ανακοίνωση τη Δευτέρα! Μάλιστα για την αντιδήμαρχο, η οποία σύμφωνα με το δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο προπηλακίστηκε, αναφέρουν ότι απλώς την «απασχόλησαν» για πέντε λεπτά.

Σε μακροσκελή τους ανακοίνωση, που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αναρχικοί επικρίνουν τον εισαγγελέα για την απόφασή του να ασκήσει έφεση κατά της αθώωσης οχτώ μελών της ομάδας τους για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου, χρησιμοποιώντας αν μη τι άλλο πρωτότυπα επιχειρήματα!

«Μαθαίνουμε από τον εισαγγελέα, πως “εισήλθαμε παράνομα σε κατάστημα δημοτικής υπηρεσίας και προκαλέσαμε διακοπή της ομαλής λειτουργίας”. Ουσιαστικά μας λέει πως οι δημοτικές υπηρεσίες δεν είναι ανοικτές για το κοινό όπως προβλέπεται, αλλά και ότι διεκόπη η λειτουργία του δήμου γιατί απασχολήσαμε για 5 λεπτά την αντιδήμαρχο Δεληγιάννη Αναστασία» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης αθωώθηκαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες για την έφοδό τους στο δημαρχείου του νησιού, με αφορμή το θάνατο δύο υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου. Ωστόσο, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση στην αθωτική απόφαση και τα μέλη του Ρουβίκωνα θα βρεθούν ξανά στο εδώλιο.

Η αντιεξουσιαστική ομάδα εξαπολύει παράλληλα νέες απειλές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που καταφέρθηκε εναντίον τους και μέσω του ΣΚΑΪ, του δικαστικού κόσμου αλλά και του δήμαρχου Τήνου. «Η νέα αυτή τακτική του κράτους να δικάζει ξανά και ξανά τους αγωνιστές, δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Κάθε φορά που θα πλήττονται οι άνθρωποι της τάξης μας, θα είμαστε εκεί. Όπου και αν χρειαστεί να φτάσουμε, όσες φορές και αν χρειαστεί να δικαστούμε» διαμηνύουν οι αντιεξουσιαστές.
Πηγή: skai.gr