Κλείσιμο

Πλήθος κενών και ασάφειες στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων

Πλήθος κενών και ασάφειες εντοπίζονται στις καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες αποτελούν και τον πυλώνα της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis.

Οι μάρτυρες καταθέτουν σε δόσεις και με χρονική απόσταση δέκα ή και είκοσι ημερών, ενθυμούμενοι κάθε φορά και άλλο πολιτικό πρόσωπο ως αποδέκτη παράνομων πληρωμών από την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία.

Επίσης σύμφωνα με «Τα Νέα» οι μάρτυρες εμφανίζονται να μην έχουν άμεση γνώση των γεγονότων, δεν είχαν ενεργό ρόλο στη διαδρομή χρημάτων, μιλούν με βάση προσωπικές εκτιμήσεις ενώ δεν ανέφεραν τους πρωθυπουργούς στις αρχικές τους καταθέσεις.

Πέραν των καταθέσεων στην δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία που έχουν αντληθεί από τις αμερικανικές αρχές μεταξύ των οποίων και ειδική έκθεση για την Novartis από το FBI. Στην έκθεση ξεκαθαρίζεται ότι τα στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποινικές διαδικασίες.

Σημειώνεται πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του του κυβερνώντος κόμματος, υπό τον Αλέξη Τσίπρα δεν ελήφθη απόφαση για άμεση σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση.
Πηγή: skai.gr