Άγνοια για τα αίτια του ναυαγίου εκφράζει ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη II»

Συντετριμμένος από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στην Αταλάντη, ανοιχτά της Σαλαμίνας, τα ξημερώματα της Κυριακής, δήλωσε ο πλοιοκτήτης της εταιρίας Αγία Ζώνη, Θεόδωρος Κουντούρης μιλώντας στον Real Fm.

Ο κ. Κουντούρης σημείωσε ότι το πλοίο είχε ασφαλιστεί μόνο για ζημίες προς τρίτους και για ρύπανση, τονίζοντας ότι από το ναυάγιο ο ίδιος έχασε την περιουσία του. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι παρά την παλαιότητά του, το πλοίο ήταν συντηρημένο, είχε επιθεωρηθεί και τα πιστοποιητικά ήταν εν ισχύ από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι το πλοίο κατά την βύθιση του ήταν φορτωμένο και αγκυροβολημένο χωρίς να έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ή κάποια ζημιά, ενώ δήλωσε άγνοια για την αιτία που οδήγησε στο ναυάγιο, παραπέμποντας στην έκθεση των εμπειρογνωμόνων.

«Έχει γίνει επιθεώρηση από δύτες και δεν υπάρχει ρήγμα στο κάτω μέρος», τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Δεν είμαι χοντρόπετσος από τα Βόρεια Προάστια. Είμαι γεννημένος στο Πέραμα και τα παιδιά μου κάνουν μπάνιο στην Σαλαμίνα». 
Πηγή: skai.gr