Τούρκος βουλευτής για Ίμια: Μην παίζετε μαζί μας, ή θα σάς πυροβολήσουμε!

Λάδι στη φωτιά της έντασης βάζουν με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους υπουργικά και κομματική στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στον απόηχο της έντασης στα Ίμια.

«Μην παίζετε
μαζί μας, ή θα σάς πυροβολήσουμε!» απείλησε μάλιστα ο βουλευτής του AKP και αντιπρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Σμύρνη Χουσεΐν Κοτζαμπιγίκ.

«Προειδοποιώ την Ελλάδα: Σωθήκατε εξαιτίας του δειλού (Τούρκου) ναυάρχου το 1996. Μην παίζετε το παιχνίδι των ‘’Καρντάκ’’ (Ίμια) μαζί μας. Θα σάς πυροβολήσουμε!» απείλησε την Τετάρτη μέσω Twitter ο Κοτζαμπιγίκ.

Ο τούρκος βουλευτής ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ναύαρχος παράκουσε την εντολή της τότε Πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ να βυθίσει τα ελληνικά πολεμικά πλοία.

«Η ελληνική αναίδεια
στο Αιγαίο συνεχίζεται επειδή εκείνη την ημέρα δεν ακολουθήθηκε η πολιτική τάξη. Ωστόσο, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν είναι η χώρα που ήταν το 1996» προειδοποίησε.

Με «ανεπανόρθωτο ατύχημα» στο Αιγαίο απείλησε την Αθήνα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε εμπρηστική συνέντευξή του στη Hurriyet.
Πηγή: skai.gr