Δημοπράτηση αδειών: Ζητείται Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τoν Big Brother

Αίτημα προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων έχει απευθύνει η γγ. Ενημέρωσης ούτως ώστε να κρίνει αν είναι συμβατή η χρήση των καμερών ασφαλείας στη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι από τις 18 Αυγούστου έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η νέα σύνθεση της Αρχής, προς το παρόν δεν έχει ακόμη συσταθεί σε σώμα και δεν έχει συνεδριάσει!

Να υπάρξει διεθνής πιστοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ζήτησαν νωρίτερα οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων που πήραν μέρος στην παρουσίαση του συστήματος στη γγ. Ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση, που στην αρχή αιφνιδιάστηκε από το αίτημα, στη συνέχεια ζήτησε από τα κανάλια να το υποβάλουν γραπτώς, αλλά επί της ουσίας δεν έδωσε απάντησε. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων έθεσαν και το θέμα της λεγόμενης χειροκίνητης διαδικασίας, και ποια θα είναι η έκταση που θα έχει η διαδικασία αυτή στο διαγωνισμό. Το τρίτο θέμα που ετέθη είναι η ασφάλεια του κτιρίου και οι κάμερες, με τους εκπροσώπους των διαγωνιζομένων να ζητούν να ελέγξουν και οι ίδιοι όλες τις αίθουσες. Σε όλα αυτά τα ζητήματα η κυβέρνηση δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις.

«Πρωτοποριακή διαδικασία» χαρακτήρισε πάντως το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λεύτερης Κρέτσος παρά τη σωρεία ενστάσεων και ερωτημάτων που έχουν διατυπωθεί τόσο από τον ΣΚΑΪ όσο και από άλλους εμπλεκόμενους και επιστημονικούς φορείς.

Να παρουσιάσει δημόσια ό,τι στοιχεία έχει για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τοξότης ΑΕ Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα κάλεσε τον Πάνο Καμμένο ο Παναγιώτης Ρήγας. 

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε μέσω του ΣΚΑΪ ότι η διαδικασία αδειοδότησης είναι δίκαιη, ωστόσο ενώ ανάφερε για τον αριθμό των αδειών ότι «το τοπίο είναι συγκεκριμένο (...) και ότι 5η άδεια δεν μπαίνει με τίποτε, καθώς έχει ψηφίσει η Βουλή», εντούτοις για τα θεματικά κανάλια περιορίστηκε να αναφέρει ότι «θα είναι συγκεκριμένης κατεύθυνσης με διαφορετική στόχευση και ποιότητα».

«Ο κ. Καμμένος έχει τοποθετηθεί από καιρό για το θέμα του κ. Καλογρίτσα, ότι όποιος μετέχει σε διαγωνισμούς του δημοσίου δεν πρέπει να παίρνει τηλεοπτική άδεια» τόνισε στον σταθμό μας υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για διαφημιστική πίτα 200 εκατ. ευρώ, και ότι κάθε κανάλι χρειάζεται 50 εκατ. ευρώ για να είναι βιώσιμο, καταλήγοντας στον αριθμό «τέσσερα», και την Τετάρτη η κυβέρνηση επανέφερε τα θεματικά. «Αυτά δεν χρειάζονται 50 εκατ. για να λειτουργήσουν;» διερωτήθηκε. 

«Αυτό που γίνεται στο τηλεοπτικό τοπίο δεν είναι τάξη, αλλά λογικές Βig Βrother που δεν τιμούν κανέναν» τόνισε από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Άφεση αμαρτιών της κυβέρνησης σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής δεκάδων, ή και εκατοντάδων εκατ. ευρώ, κατήγγειλε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η χώρα εισέρχεται σε απολυταρχική περίοδο δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον ΣΚΑΪ για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κάνοντας λόγο για αστεία και αντιδημοκρατική διαδικασία. 

Για μαφίες που μπορεί να αποκτήσουν κανάλι προειδοποίησε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, μετά και τις δηλώσεις του Κώστα Χρυσόγονου στον σταθμό μας ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μοναδικό κριτήριο για τις τηλεοπτικές άδειες το οικονομικό γιατί «θα βρεθούμε με Εσκομπάρ». 


Πηγή: skai.gr